На Львівщині урочисто відзначено 140 роковини народження Івана Боберського

На Львівщині урочисто відзначено 140 роковини народження Івана Боберського

26.08.13 16:46 0 1656
24 серпня ц.р. урочисто й святково було на районному стадіоні «Карпати» в с. Доброгостів Дрогобицького району. Місцева громада та численні гості святковим спортивно-мистецьким дійством відзначали 22 річницю Незалежності України та 140 роковини народження видатного громадського, військового, політичного діяча, фундатора української фізичної культури Івана Боберського.
Це свято стало однією із центральних подій на виконання рішення Львівської обласної ради від 23 листопада 2012 року № 652 «Про проголошення 2013 року Роком видатного діяча української національної фізичної культури І. Боберського» та розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації № 156/0/5-13 про проведення у 2013 році заходів з відзначення 140-ї річниці від дня народження професора Івана Боберського.
В рідному селі «Батька української руханки та змагу», який народився 23 серпня 1873 року в священичій родині, з цієї нагоди відбулися: конференція на базі кімнати-музею І. Боберського у місцевій школі; дитячий футбольний турнір, показовий сокільський вишкіл учнів загальноосвітніх шкіл Дрогобиччини, показові виступи з бойового гопака, спортивно-мистецьке шоу вихованців відділення спортивної акробатики Дрогобицької ДЮСШ, козацькі забави за участю команд із сусідніх сіл, святковий концерт мистецьких колективів району та молодіжна дискотека.
Численних глядачів та учасників спортивно-мистецького дійства вітали: голова Дрогобицької районної ради Михайло Сікора, заступник голови Дрогобицької райдержадміністрації Іван Мізерниик, депутат Львівської обласної ради Михайло Задорожний; заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, професор Оксана Вацеба, володар першої почесної відзнаки імені Івана Боберського, Заслужений тренер України Мирослав Герцик, депутат Дрогобицької районної ради Володимир Стецівка, сільський голова й парохи села Доброгостів та ін.
Почесні гості разом з суддівською колегією на чолі з головним спеціалістом відділу у справах молоді і спорту Дрогобицької райдержадміністрації Олегом Войтечком та головою районної організації ФСТ «Колос» Юрієм Кулиничем відзначили почесними грамотами й подяками представниківм громадського активу Доброгостова, а кращим спортивним колективам, шкільним сокільським командам, юним футболістам, вихованцям ДЮСШ вручили комплекти м’ячів та спеціалізованої літератури від НОК України.
Свято, за спільною оцінкою організаторів, його учасників, гостей та представників ЗМІ вдалося й актуалізує подальше виконання заходів на відзначення Року Івана Боберського на Львівщині.
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Валерій Чечелашвілі: ...
Наступна новина: День Дубна: свято вдалося!

КОМЕНТАРІ