День Дубна: свято вдалося!

День Дубна: свято вдалося!

26.08.13 17:25 0 1608
У кожного міста є своя душа, своя аура. Але є міста, у яких вона особлива: де славне минуле відлунює у величних архітектурних пам’ятках, а його жителі свідомі своєї місії – продовжувати традиції великих пращурів. Дубно належить саме до таких міст. Тож і дні народження Дубна завжди проходять по-особливому. Не стала виключенням і 913-та річниця, яку місто та його мешканці відсвяткували минулої неділі, 25 серпня.
У цей день до Дубна завітали багато гостей, які приїхали розділити з господарями радість свята. Було заплановано чимало заходів, організаторами яких виступили Дубенська міська рада та народний депутат України від 154-го виборчого округу Валентин Королюк.
Зокрема, міський голова Василь Антонюк та народний депутат України Валентин Королюк урочисто відкрили дитячий майданчик. Сотні діток і їх батьків від цього часу матимуть чудове місце відпочинку для малечі. Далі була зустріч поважних гостей міста – делегацій з міст-побратимів із Польщі та Чехії й огляд підсумкових робіт міжнародного пленеру живопису. Зміст цієї мистецької акції полягав у тому, що декілька десятків художників із України та з-за кордону упродовж декількох днів малювали з натури місто Дубно, а 25 серпня представили в Дубенському замку на огляд дубенчанам та гостям міста свої роботи.
У цей час центральну площу Дубна вже запрудили підприємці з різним крамом та самодіяльні майстри з авторськими роботами. Неподалік виступами юних дарувань запрацювала «мала» сцена. Розрахунок організаторів дійства цілком виправдався: сотні людей сходилися до центрального міського скверу для огляду та участі у головній «родзинці» Дня міста – конкурсі на найбільший і найсмачніший вареник! Міський голова Дубна Василь Антонюк і народний депутат України Валентин Королюк також пройшли до команд-учасниць, аби скуштувати вареники з різноманітними начинками.
Коли комісія «з визначення найкращого вареника» підбивала підсумки – на площі перед Будинком дитячої творчості запрацював ще один майданчик – «Свята морозива», що його для дубенчан вже традиційно подарував народний депутат Валентин Королюк. Тут були й конкурси, й шаради, й вікторини та буфонади, одне слово тисячі дітей і їх батьків розважалися й смакували морозивом.
Продовжувалося святкування Дубна вітальними словами з «великої» сцени центрального майдану. Зокрема, до дубенчан і гостей міста звернулися міський голова Василь Антонюк і народний депутат Валентин Королюк. Окрім слів вітання дубенчанам та гостям свята, Валентин Королюк висловив сподівання про неминуче і швидке звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко. Адже, за словами народного депутата, країна, у якій є політичні в’язні, не може сподіватися на європейське майбутнє.
Але на словах вітання свято не завершилося. Офіційну програму святкування Дня Дубна змінив концерт. На цьому за підтримки народного депутата Валентина Королюка та Дубенського міського голови Василя Антонюка виступили зірки української естради – народна артистка Лілія Сандулеса та мегапопулярний гурт «Dzidzio».
Центральний дубенський майдан Незалежності був заповнений вщерть. Овації дубенчан та гостей свідчили про одне: свято вдалося. І, як зазначив Валентин Королюк, він та міська влада зроблять усе, щоб 914-та річниця славного міста увінчалася новими досягненнями та успіхами.

Прес-служба Народного депутата Валентина Королюка
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині урочисто ...
Наступна новина: Свято Незалежності – разом ...

КОМЕНТАРІ