Свободівці Дрогобиччини та Стрийщини взяли участь в освяченні пам'ятника борцям за волю України

Свободівці Дрогобиччини та Стрийщини взяли участь в освяченні пам'ятника борцям за волю України

27.08.13 09:37 0 901
У неділю, 25 серпня, в селі Літиня Дрогобицького району було освячено надмогильний пам'ятник борцям за волю України, які загинули в роки визвольної боротьби в околицях села. Чин освячення пам'ятника та заупокійну панахиду за полеглими здійснив настоятель греко-католицької парафіяльної громади отець Володимир Горін.

У братській могилі, на цвинтарі Літині покояться останки 15-ти вояків УПА, які воювали і загинули зі зброєю в руках у буремні роки визвольних змагань на Дрогобиччині. До 90-их років їхні останки покоїлися на околиці села в невеличкій ямі, присипаній землею. Проте, люди пам'ятали про поховання героїв. З проголошенням України незалежною державою, місцеві мешканці перепоховали полеглих українських месників на сільському цвинтарі в братській могилі.

Побратими із Дрогобицької та Стрийської районних організацій ВО "Свобода", віддали військові почесті полеглим українським героям. В мундирах вояків УПА, вони, вишикувавшись поруч з могилою і за військовим звичаєм здійснили сальву на честь борців за незалежність України.

Голова Дрогобицької районної станиці братства вояків ОУН-УПА Степан Яворський щиро подякував депутатові Львівської обласної ради свободівцю Михайлові Задорожному за фінансування пам'ятника, який постав на могилі полеглих борців за незалежність нашої держави, а також усім присутнім за небайдуже ставлення до пам'яті про визвольну боротьбу українського народу.

Після освячення пам'ятника героям-повстанцям, в Народному домі села учасники заходу переглянули п'єсу "Присуд", у постановці аматорського театру Стрийщини "Можу", художнім керівником якого є свободівець Мар'ян Берездецький.

На завершення отець Володимир щиро подякував свободівцям за те, що не забувають сторінок героїчної боротьби українського народу за незалежність своєї держави і старанно бережуть пам'ять про тих, хто зі зброєю в руках загинув за волю України.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Сокалі до Дня ...
Наступна новина: Тарас Стародуб: "Із ...

КОМЕНТАРІ