У День незалежності України стрийські свободівці віддали військові почесті полеглим землякам – воякам УПА

У День незалежності України стрийські свободівці віддали військові почесті полеглим землякам – воякам УПА

27.08.13 08:15 0 1102
24 серпня, у День Незалежності України, в селі Слобідка Стрийського району, представники районної організації ВО "Свобода" віддали військові почесті полеглим воякам УПА Василеві Жужевичу на псевдо Бей та Василеві Перевізнику на псевдо Веселий.

Вишикувавшись навколо хреста, що на місці загибелі повстанців, стрийські свободівці у мундирах вояків УПА взяли участь у поминальній панахиді за полеглими, а потім сальвою вшанували світлу пам'ять героїв-земляків, які загинули тут в нерівному бою з большевицькими окупантами в 1951 році.

Після панахиди парох села отець Володимир Гатайло у своїй проповіді наголосив, що сальва, яку почуло все село, є відлунням років боротьби українців за незалежність своєї держави. "Вона повинна сколихнути серця кожного із нас та спонукати нас до боротьби. Сучасники української держави ніколи не повинні забувати тих молодих хлопців і дівчат, які, взявши зброю до рук, пішли у холодні ліси, щоби боротися за свою державу", – сказав отець Володимир Гатайло. Також священик подякував свободівцям за їх шану та пам'ять про героїв УПА – нескорених борців за незалежність України.

Сільський голова Михайло Олійник у своєму виступі наголосив, що пам'ять про полеглих героїв назавжди залишається в серцях сельчан і є дороговказом для наступних поколінь.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція Донеччини ...
Наступна новина: "Черкаські Мавпи" зіграють ...

КОМЕНТАРІ