У Львівській області свободівці Жовківщини взяли участь у відкриті пам'ятника Тарасові Шевченку в селі Малехові

У Львівській області свободівці Жовківщини взяли участь у відкриті пам'ятника Тарасові Шевченку в селі Малехові

27.08.13 08:59 0 922
24 серпня, у День Незалежності України, в селі Малехів Жовківського району було відкрито пам'ятник українському пророку Тарасові Шевченку. Участь в урочистостях із цієї нагоди взяли представники Всеукраїнського об'єднання "Свобода", зокрема депутат районної ради Тарас Семенюк, голова Малехівського осередку "Свободи" Ігор Мисливець та міський голова містечка Дубляни Василь Попович.

Жителі Малехова чекали відкриття пам'ятника уже три роки. Нарешті у центрі села, поблизу каплички Покрови Пресвятої Богородиці, постав бронзовий постамент Кобзареві. Настоятелі місцевих храмів отець Ігор та отець Михайло освятили скульптуру й відслужили на честь події вдячний молебень.

З вітальним словом до громади звернувся депутат Жовківської районної ради свободівець Тарас Семенюк. "Ми шануємо Шевченка як творця української нації, як пророка українського народу. То оплакуючи важку долю України, то вимріюючи її велике майбутнє, Кобзар увібрав у себе весь біль і всі надії нашого народу та виклав їх у своїх творах. Тому творчість генія української нації Тараса Шевченка коли ми перебуваємо в умовах внутрішньої окупації антиукраїнською владою, актуальна як ніколи. Ми повинні завжди пам'ятати святі Тарасові слова: "Свою Україну любіть, любіть її! Во врем'я люте, в останню тяжкую минуту за неї Господа моліть". І наша любов повинна вилитися у боротьбу за справжню українську Україну. Єдиною національною лавою ми повинні стати на захист своєї держави і своєї нації", – наголосив свободівець.

На святкуванні з концертною програмою виступили учні Малехівської школи. Виконанням музичних творів та хореографічних номерів школярі вдало доповнили декламування шевченкової поезії. Також в концертній програмі дійства виступив церковний хор.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині затримали ...
Наступна новина: Йонас Ерікссон - арбітр ...

КОМЕНТАРІ