Сепаратисти у Грузії святкували п’ятиріччя від визнання Росією

Сепаратисти у Грузії святкували п’ятиріччя від визнання Росією

27.08.13 12:10 0 794
Сепаратистські частини Грузії Абхазія і Південна Осетія святкували п’ятиріччя визнання їхньої самопроголошеної «незалежності» Росією після війни, яку Москва провела проти Тбілісі у серпні 2008 року. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Також у Росії прес-служба Кремля повідомила що президент Володимир Путін надіслав фактичним керівникам цих регіонів вітальні телеграми, в яких пообіцяв, що його країна й далі надаватиме цим сепаратистським утворенням усіляку допомогу і підтримку.

«Незалежність» двох грузинських регіонів, яку ті односторонньо проголошували ще з початку 1990-х років, визнали після війни Росії проти Грузії 2008 року тільки сама Росія, а також Венесуела й Нікарагуа, керівництво яких стоїть на проросійських позиціях, і ще дві малі тихоокеанські острівні держави Науру й Тувалу. Ще одна така держава Вануату, в якій заявляли було про визнання Абхазії, відмовилася від думки про це. Решта світу вважає ці регіони частинами суверенної території Грузії, Тбілісі також називає їх окупованими територіями, бо Росія, всупереч її міжнародним зобов’язанням, залишила там після війни свої війська.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Білорусі арештували ...
Наступна новина: Хендерсон: "Україна має всі ...

КОМЕНТАРІ