У Новограді-Волинському за ініціятиви «Свободи» демонтовано пам’ятник Лєніну

У Новограді-Волинському за ініціятиви «Свободи» демонтовано пам’ятник Лєніну

27.08.13 08:38 0 1140
26 серпня 2013 року у Новограді-Волинському демонтували пам'ятник червоному катові – Владіміру Лєніну, який був розташований біля будинку рад. Демонтаж відбувся згідно рішення міської ради від 15 лютого 2013 року, яке ініціювали депутати-свободівці.

Пам'ятник було знято на вимогу депутатів Новоград-Волинської міської ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Василя Остапчука, Олександра Захарчука, голови Житомирської організації ВО «Свобода» Сидора Кізіна та народного депутата України Олександра Мирного. Вониі переконали людей у тому, що пам'ятник катам українського народу у місті – це блюзнірство, яке псує пам'ять про всіх закатованих большевицьким режимом українців під гаслами з іменами Лєніна, Сталіна та инших.

Коментуючи подію, голова Новоград-Волинської міської організації ВО «Свобода» Василь Остапчук сказав: «Пам'ятники катам не мають псувати вигляд міста, вони мають бути там, де їм належить – на смітнику історії та в музеї тоталітаризму. Кожен пам'ятник, що бовваніє досі на вулицях і майданах українських міст і сіл – це плювок в душу народу, оскільки кожна родина, кожний населений пункт, де є етнічні українці – мають загиблих у наслідок большевицьких репресій родичів, мешканців. Ці репресії очолювали ті, кому споруджено ці пам'ятники».

«Я впевнений у тому, що наші дії стануть початком кінця перебування ганебного ідола на визначних місцях міст та сіл всієї України. Кривава постать Лєніна стане тільки історією, хоча і неприємною. А нові покоління громадян зростатимуть зі сформованою патріотичною свідомістю.

Цих ідолів сьогодні досі намагаються оберігати їхні духовні нащадки – представники нинішньої антинародної влади, що й нині провадять відверту антиукраїнську політику, знищуючи наш народ духовно та фізично. Тому кожен такий демонтований бовван – це маленька перемога над теперішніми "лєнінцями"» - зазначив депутат-свободівець Олександр Захарчук.

На місці червоного ката передбачено встановити сонячний годинник та великий квітник.

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ