Сьогодні у Львові урочисто відкрили Веломарафон «Львів-Краків»

Сьогодні у Львові урочисто відкрили Веломарафон «Львів-Краків»

27.08.13 10:32 0 996
Відроджуємо спортивні традиції. Цього року шостий раз поспіль стартує відроджений у 2008 році традиційний Веломарафон «Львів-Краків». Участь у ньому беруть понад 80 осіб з Польщі та України віком від 14 до 70 років. Сміливці планують подолати відстань 325 км за 10-12 год. на площі біля Оперного театру відбулось урочисте відкриття Веломарафону.

Вперше старт Веломарафону «Львів-Краків» відбувся в 1894 році. Враховуючи те, що серійне виробництво велосипедів розпочалося в 1884 році, і велосипед на той час був елітним засобом пересування, проведення Веломарафону слугувало також промоцією велосипеду як модного та ексклюзивного засобу пересування. Перший Веломарафон мав великий успіх і надалі проводився щороку.

Традиція Веломарафону «Львів-Краків» перервалася у 1939 році, коли Львів та Краків поділив кордон.

Ідея знову втілилася у життя в 2008 році завдяки старанням Богдана Корашевського – Президента Краківської Королівської Роверової Академії, Олега Дзями – Голови Правління Львівської Купецької Конґреґації, Президента Федерації велоспорту Львівської області Юрія Моравецького та Віце-президента Федерації велоспорту Львівської області Володимира Набойщикова.

Як розповідають організатори, мета заходу багатогранна – пропаганда велосипеда, як екологічного транспортного засобу, українсько-польська співпраця у галузі спорту і рекреації, пропаганда здорового способу життя та залучення до велоспорту усіх верств населення, не зважаючи на вік.

Цього року до участі у Веломарафоні заявлено близько 80 осіб з Польщі та України. У Веломарафоні беруть участь спортсмени віком від 14 до 70 років. Подолати відстань у 325 км. планують протягом 10-12 годин.

Програма Веломарафону «Львів-Краків» 2013:

25 серпня о 7.00 год – спортивний старт від вул. Княгині Ольги, 3.

25 серпня о 20.00 год – фініш Веломарафону. Урочиста церемонія вручення нагород, кубків, призів переможцям та учасникам Веломарафону на центральній площі Кракова.

Довідка

Спонсори Веломарафону «Львів-Краків» 2013: Центр Торгівлі «Доліна Корчова» (Млини, Польща), мережа магазинів спортивного спорядження «Сaрафіс» (Перемишель, Польща), магазини «Велосвіт», магазини «Бумеранг», підприємець Ігор Федик, підприємці «Шведови», ТзОВ«Пасат-Крок», Компанія «Корн». Прийом учасників Веломарафону з Польщі забезпечує Львівське училище фізичної культури, ОДЮСШ та ресторан «Золотий Вепр».

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ