В Івано-Франківській області рятувальники закликають громадян бути обережними під час відпочинку на воді

В Івано-Франківській області рятувальники закликають громадян бути обережними під час відпочинку на воді

27.08.13 13:03 0 909
Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до всіх співвітчизників та гостей нашої країни з проханням дотримуватися елементарних правил поведінки під час відпочинку на водних об'єктах!

Купаючись, не запливайте за огороджувальні буї, не залізайте на технічні та попереджувальні знаки, не підпливайте до човнів, а також не стрибайте у воду із плавзасобів, непристосованих для цього споруд, в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми.

Уникайте купання в затоплених кар'єрах, штучних каналах, озерах, які використовуються з промисловою метою, пожежних водоймах тощо. Відпочивайте в місцях, які спеціально облаштовані для купання, де є поблизу рятувальні пости та перевірене дно водойми.

Небезпечно організовувати ігри на воді, пов’язані з пірнанням, захватом чи штовханням тих, хто купається поруч. Однією з основних небезпек, що призводять до трагічних ситуацій, є купання в нетверезому стані. Відповідально поставтеся до власного життя та здоров'я. Тверезо розраховуйте свої сили та можливості! Не намагайтеся довести друзям чи знайомим свою майстерність. Необдуманий вчинок може коштувати Вам надто дорого!

У жодному разі не залишайте дітей без нагляду! Постійно тримайте їх поруч з собою, спостерігайте за їхньою поведінкою, пояснюйте їм правила безпеки! Пам'ятайте, що навчити дитину жити безпечно можна лише на власному прикладі. Ви – взірець поведінки для вашої дитини.

Зверніть увагу! З початку року на водних об'єктах України загинули 590 осіб, з них 69 дітей. Ще 309 осіб були врятовані. Довідка за добу рясніє кількістю трагічних випадків. При цьому особливу тривогу викликає вік загиблих – гине дуже багато молодих людей.

Найстрашніше у цій ситуації те, що більшість трагічних випадків трапляється через елементарне недотримання правил безпечної поведінки. У зв'язку з цим рятувальники звертаються до кожного громадянина з проханням відповідально ставитися до власного життя та здоров'я! Ознайомтеся з правилами надання першої медичної допомоги. Пам'ятайте, що вода приховує у собі небезпеку. Зробіть усе можливе для того, щоб не допустити трагедії! Ваше життя у ваших руках!

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: На Хмельниччині потрійне ...

КОМЕНТАРІ