У Львівській області тематичний семінар для платників податків Кам’янеччини

У Львівській області тематичний семінар для платників податків Кам’янеччини

27.08.13 13:16 0 834
В ДПІ у Кам’янка–Бузькому районі Головного управління Міндоходів у Львівській області відбувся тематичний семінар для юридичних та фізичних осіб. Розглядалися актуальні питання з оподаткування податком на прибуток (включення страхових платежів до валових витрат), запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі, порядок обрання та умови переходу на спрощену систему оподаткування, функціонування електронних сервісів для платників податків.

Платники податків отримали відповіді на запитання, зокрема:

В який термін платник єдиного податку другої групи може перейти на сплату податку, встановленого для третьої групи?

Відповідно до п.298.1 ст.298 Податкового кодексу України, за умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановленим ПКУ для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп шляхом подання заяви до органу Міндоходів не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.

Чи має право на податкову соціальну пільгу фізична особа-підприємець, який працює та отримує заробітну плату?

Нормами Податкового кодексу не заборонено надання податкової соціальної пільги громадянам, які отримують заробітну плату та одночасно є зареєстровані як фізичні особи-підприємці. Податкова соціальна пільга починає застосовуватися роботодавцем з дня подання працівником заяви про застосування податкової соціальної пільги.

Чи має право фізична особа-підприємець, яка застосовує загальну систему оподаткування, включати до складу витрат витрати на охорону приміщення, яке вона здає в оренду?

Витрати на охорону приміщення, що здається в оренду фізичною особою-підприємцем, можуть бути включені до складу витрат у разі їх документального підтвердження та за умови, що договори про надання послуг з охорони такого основного засобу укладено з фізичною особою - підприємцем.

Я платник єдиного податку – фізична особа на другій групі. Коли мені слід подати податкову декларацію, якщо я хочу перейти на загальну систему оподаткування?

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ