У Рівненській області за завідомо неправдиві дані студентка постала перед судом

У Рівненській області за завідомо неправдиві дані студентка постала перед судом

27.08.13 13:01 0 1505
У такий спосіб 22-річна жителька Луцька намагалася захистити знайомого, який вчинив тяжкий злочин. Валентина під час допитів в якості свідка повідомила, що в той час, коли в Рівному було скоєно розбій, поєднаний із проникненням у житло, підозрюваний проводив час з нею за межами обласного центру.

Іншими даними володіли правоохоронці, які в ході досудового та судового слідства довели протилежне. Стало відомо, що підозрюваний у скоєнні тяжкого злочину рівнянин і справді їздив до Луцька, де зустрічався з Валентиною. Тільки відбулося це не в день скоєння розбою, а наступного дня.

"Студентка одного з волинських університетів, яка працює барменом в розважальному закладі Луцька, вирішила допомогти Віктору та, маючи умисел на дачу завідомо неправдивих показань, що поєднані зі штучним створенням доказів захисту обвинуваченому у розбої рівнянину, повідомила слідчим недостовірні дані", - повідомила Ірина КАРПЮК, старший прокурор прокуратури м. Рівне.

Дії лучанки органом досудового слідства кваліфіковано за ч. 2 ст. 384 КК України (завідомо неправдиве показання). За таке кримінальне правопорушення законодавством передбачено покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Оскільки підсудна в судовому засіданні винною себе визнала, дала правдиві показання, а також подала письмове клопотання з проханням звільнити її від кримінальної відповідальності, Рівненський міський суд виніс постанову про звільнення Валентини від кримінальної відповідальності у зв’язку зі зміною обстановки.

Прес-служба прокуратури м. Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ