Тернопіль в очікування старту II-го чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд

Тернопіль в очікування старту II-го чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд

27.08.13 13:23 0 883
Під головуванням міського голови Тернополя Сергія Надала, у переддень урочистого відкриття II-го чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд, відбулося організаційне засідання представників збірних-учасниць.

– Від імені Тернопільської міської ради, від імені всієї громади міста Тернополя вітаю усіх представників другого чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд. Мені надзвичайно приємно, що такого роду змагання уже вдруге відбуваються в нашому місті та з кожним роком географія змагань зростає. Бажаю вам незабутніх вражень від Тернополя, від України. Почувайте себе як вдома! Приїжджайте до нас як тільки виникне бажання і душевна потреба, - сказав у вступному слові Сергій Надал.

Далі вже своє слово сказали гості. Зокрема, представники білоруської діаспори презентували міському голові коровай з нового врожаю.

З особливостями власне футбольної і навколофутбольної частини чемпіонату розповів голова оргкомітету Ігор Бокій. Так, він зазначив, що довго шукав місце проведення другого чемпіонату, адже виношував плани провести паралель «Схід - Захід», однак три міста (Житомир, Кіровоград, Дніпропетровськ) у кінцевому випадку відмовилися прийняти збірні українських діаспорних команд

– Я знову звернувся до мера Тернополя Сергія Надала, адже добре пам’ятав добру організацію подібного чемпіонату минулого року. І Сергій Віталійович мені не відмовив, – зізнався Ігор Бокій.

На що одразу і влучно відреагував Сергій Віталійович: «Не шукайте, кращого за Тернопіль міста немає!».

Під час оргзасідання представники команд отримали відповіді на всіх хвилюючі їх запитання, як в плані побуту (проживання та харчування), транспортування до стадіонів, так і в плані організації дозвілля у вільний від ігор час. Також одностайно було прийнято рішення, зважаючи на відсутність штучного освітлення на стадіонах ДЮСШ (парк «Топільче») та педагогічного університету, змісти матчі другого туру першого ігрового дня (27 серпня) відповідно з 17.00 на 16.00 та з 19.00 на 18.00 год. Усі решта поєдинків відбуватимуться за наперед обумовленим календарем змагань.

Наприкінці зібрання слово взяла президент Міжнародного громадського об’єднання «Четверта Хвиля» Анна Кісіль, котра, зокрема, зазначила: «Ви не думайте, що приїжджаючи на велику Україну, Ви просто граєте футбол. Футбол – вас об’єднує, об’єднує українців, які розкидані по різних куточках нашої землі. Минуло року на першому чемпіонаті серед українських діаспорних команд було тільки чотири команди, цьогоріч нам вдалося майже подвоїти попередню кількість. Переконана, на наступний рік нас буде ще більше. І головне, щоб Ви заохочували молодь, адже ми робимо добру справу, попри те, важливо, щоб цю справу продовжували молоді, патріотичні, національно налаштовані люди, тому що в них наше майбутнє».

Зазначимо, що організаторами II-го чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд виступили: Тернопільська міська рада, Ліга підприємців «Українська справа», Міжнародне громадське об’єднання «Четверта Хвиля».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ