У Волинській області у ковельських школах створені найкращі умови для якісного навчання та комфортного перебування дітей

У Волинській області у ковельських школах створені найкращі умови для якісного навчання та комфортного перебування дітей

28.08.13 09:33 0 1116
З метою перевірки готовності загальноосвітніх закладів до нового навчального року заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк відвідав кілька ковельських шкіл.

Зокрема, у ЗОШ №1 він оглянув новостворене сучасне спортивне містечко: футбольне поле зі штучним покриттям, баскетбольний майданчик, тренажери тощо.

Зразковим виконанням ініціатив Президента України, в частині розвитку дитячих обдарованостей, Олександр Курилюк назвав роботу педагогічного колективу Ковельської гімназії. Тут створено хороші умов для розвитку усіх видів дитячої обдарованості: профільне навчання, дослідно-експериментальна діяльність, діє шкільне наукове товариство. Заклад тісно співпрацює з вищою школою та Інститутом обдарованої дитини, налагоджено міжнародне співробітництво. За рівнем навчальних досягнень випускників гімназія увійшла в 50 найкращих шкіл України.

Реальність та ефективність інклюзивної освіти продемонстрували у «Дошкільному навчальному закладі – спеціальній школі І ст. №7». Заклад працює за унікальною системою роботи з дошкільнятами та молодшими школярами, які мають особливі потреби. Окрім суто інтегрованого навчання, тут також запроваджено фізичну реабілітацію дітей-інвалідів. «Забезпечення рівного доступ до якісної освіти, інтеграція в суспільство та адаптація в соціумі дітей з особливими потребами, - один з головних пріоритетів, визначених Президентом на найближчі роки», - зазначив Олександр Курилюк.

Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 7 має своїм пріоритетом впровадження інформаційно-комунікативних технологій. З метою створення єдиного інформаційного освітнього простору тут реалізовуються відразу два проекти з ІТ технологій: «Щоденник» та «Відкритий світ».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ