Музей волинської ікони у Луцьку відзначає 20-річчя

Музей волинської ікони у Луцьку відзначає 20-річчя

28.08.13 10:04 0 1117
У Волинському краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття ХХ міжнародної наукової конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація». Вона присвячена пам’яті мистецтвознавця Павла Жолтковського та 20-річчю Музею Волинської ікони у Луцьку.

Голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук у своєму виступі зазначив, що за 20 років музей виборов право бути музеєм і храмом, став візитною карткою краю. Він згадав, як у 1992-1993 роках створювався музей. Розповів про його становлення та утвердження.

Борис Клімчук подякував колективу за сумлінну працю та вручив завідувачці музею Тетяні Єлісєєвій почесну грамоту. Почесні грамоти та подяки він вручив і науковим працівникам Музею волинської ікони. Заступник голови обласної ради Валентин Вітер передав вітання та вручив відзнаки від голови обласної ради Володимира Войтовича.

Міський голова Микола Романюк у своєму виступі зазначив, що експозиція музею залишає незабутні враження у відвідувачів. Її з великим задоволенням переглядають гості міста. Він побажав, щоб серед відвідувачів було більше молоді, які могли б тут отримати Божу благодать, яка особливо йде від ікони Холмської Богородиці.

За багаторічну сумлінну працю на ниві музейництва та історичного краєзнавства, високий професіоналізм та велику подвижницьку роботу по збереженню, дослідженню та популяризації пам’яток історії та культури Волині, а також з нагоди 20-ї річниці від дня створення Музею волинської ікони міський голова Микола Романюк вручив подяки Світлані Василевській, провідному науковому співробітнику музею, Ангеліні Вигоднік, провідному науковому співробітнику закладу. Крім того, міський голова вручив Вітальний адрес колективу Музею волинської ікони.

Завідувачка музею Тетяна Єлісєєва подякувала Миколі Романюку за постійну підтримку. «Перша виставка музею була у Волинському відділенні Приватбаку, яким тоді керував Микола Ярославович. Пізніше, перебуваючи на посаді голови обласної державної адміністрації, він також нас підтримував. Тепер в його особі маємо підтримку міської влади», – сказала вона.

На ювілейну наукову конференцію прибуло 70 учасників із України, Росії, Білорусі. Серед почесних гостей генеральний директор Національного науково-дослідного реставраційного центру України Світлана Стрельникова та директор Львівської філії цього центру Мирослав Откович. Вони у своїх виступах дали високу оцінку реставраторів Музею волинської ікони у Луцьку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ