У СНУ імені Лесі Українки відбувається семінар ініціативної групи «Медіапартнерство»

У СНУ імені Лесі Українки відбувається семінар ініціативної групи «Медіапартнерство»

28.08.13 08:12 0 1124
На базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за сприяння Луцької міської ради ініціативна група «Медіапартнерство» проводить науково-практичний семінар «Запити сучасних медій і проблеми журналістської освіти: Луцький овальний стіл», координатором якого є Ольга Ольхова-Сухомлин. У ньому беруть участь науковці шести університетів, редактори та журналісти луцьких та волинських засобів масової інформації.

Семінар відкрив міський голова Микола Романюк. У своєму виступі він зазначив, що саме завдяки активній позиції медійників вирішується багато питань. Микола Романюк подякував гостям, які прибули до нашого міста, щоб поспілкуватися та напрацювати спільні позиції для подальшої співпраці. Саме працівники ЗМІ допомагають популяризувати кожен куточок України.

Міський голова акцентував на тому, що у місті велика увага приділяється розвитку туризму. Особливо інтенсивно працювали останні два роки – створено туристичний сайт, промоційний логотип, Центр туристичної інформації, управління туризму та промоції міста. Велика увага приділяється вивченню досвіду інших міст. Міський голова висловив сподівання, що наше місто сподобається гостям, обмін досвідом буде взаємно корисним і побажав учасникам науково-практичного семінару плідної праці та гарного спілкування.

Директор Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор Володимир Різун подякував Миколі Романюку, колегам-журналістам, які посприяли проведенню семінару у Луцьку. « ми присутні на події, яка увійде в історію української журналістики. Відбувається перше засідання ініціативної групи «Медіапартнерство», – зауважив Різун. Він подякував не лише від себе, а й усіх киян, за можливість проведення заходу у Луцьку. «А формат «овального столу», який обрали для роботи, спонукає до неформального спілкування. Ми усі хочемо, щоб наша країна була вільною і багатою, щоб людям у ній жилося добре, а для цього повинні спільно працювати усі соціальні інститути», – сказав він. Професор акцентував на важливості постійного професійного навчання журналістів, адже саме серед людей цієї професії є багато фахівців, які успішно працюють без спеціальної освіти.

Захід, який відбувається має на меті налагодити плідний фаховий діалог між журналістами-практиками та викладачами журналістики для вивчення проблем і потреб сучасних медій, виявлених нових медіатенденцій, побудови стратегій вишколу журналіста нового зразка та усвідомлення соціальної відповідальності. До участі у спілкуванні запрошено професорсько-викладацький склад інституту філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки, провідні журналісти краю – Іван Корсак, Євген Хотимчук, Михайло Савчак, Тамара Куліш та інші.

Одне із питань «овального столу» присвячене творенню журналістських ідей щодо медіапідтримки інтересу аудиторії до Луцька як туристичного об’єкта. Відтак у роботі семінару бере участь начальник управління туризму та промоції міста Луцька міської ради Наталія Бунда.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині п'яний ...
Наступна новина: Чернігів: Виставка квітів, ...

КОМЕНТАРІ