Бізнес Хмельниччини вніс на поліпшення навколишнього середовища понад 7 мільйонів гривень екологічного податку

Бізнес Хмельниччини вніс на поліпшення навколишнього середовища понад 7 мільйонів гривень екологічного податку

28.08.13 08:02 0 1001
Якщо порівнювати, то це на півтора мільйона гривень більше, ніж було сплачено екологічного податку протягом аналогічного періоду минулого року.

Показово, що 3,5 мільйона гривень із загальної суми поповнили місцеві бюджети. Найбільший внесок надійшов від платників за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, що становить 65 відсотків всього екологічного податку краю.

Загалом на Хмельниччині платниками екоподатку, з надходжень від якого в основному фінансуються заходи, спрямовані на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів, є майже 2 тисячі.

Нагадаємо, що незабаром набирає чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм» від 04.07.2013 р. № 422. У зв’язку з цим коло платників екоподатку розшириться за рахунок громадян, які здійснюватимуть ввезення, виробництво та придбання транспортних засобів та кузовів до них, які в подальшому підлягатимуть утилізації.

До об’єктів оподаткування не відноситимуться придбані на території України автомобілі, що в установленому порядку були зареєстровані (перереєстровані) до 1 вересня 2013 року або реалізовані після 1 вересня 2013 року. Крім того, від оподаткування звільняється транспорт спеціального призначення, придбаний за бюджетні кошти, та транспорт для інвалідів.

Розмір утилізаційного збору залежатиме від ставок та коефіцієнтів, які в свою чергу, прив’язані до виду транспортного засобу, року випуску та об’єму двигуна або повної маси. Сплатити податок необхідно буде у день подання декларації на митниці під час ввезення авто на територію України. У разі придбання транспорту вітчизняний виробник сплатить його в день продажу, якщо він не звільнений від оподаткування.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ