Завершився міжнародний веломарафон «Львів-Краків – 2013»

Завершився міжнародний веломарафон «Львів-Краків – 2013»

28.08.13 08:28 0 925
25 серпня під почесним патронатом голови Львівської обласної державної адміністрації Віктора Шемчука та маршалка Малопольського Воєводства Республіки Польща Марека Сови звершився 6-ий міжнародний відроджений веломарафон «Львів-Краків – 2013», присвячений 22-ій річниці Незалежності України.

У заході взяли участь 45 спортсменів (39 чоловіків та 6 жінок), які представляли Україну та Польщу. Найстаршому із зареєстрованих учасників – 69 років, наймолодшому – 15 років. У складі української делегації змагалися також і члени жіночої збірної команди України з велоспорту, які власне й задавали темп марафону.

Організаторами цьогорічного веломарафону є Львівська обласна федерація велосипедного спорту спільно з управлінням молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, профільним управлінням Львівської міської ради, відділенням НОК України у Львівській області, а також Королівська Роверова Академія з польського боку.

Комісар гонки з українського боку – суддя національної категорії львів’янин Володимир Набойщіков, з польського боку – президент Королівської Роверової Академії, суддя міжнародної категорії Богдан Корашевскі (м.Краків).

Старт марафону, протяжністю 325 км, було дано у Львові. За півдоби учасники веломарафону фінішували на вулиці Солідарності у місті Кракові.

В урочистій церемоній відкриття шостого веломарафону між Львовом та Краковом, що відбулася в День незалежності України на площі перед Львівським національним академічним театром опери і балету імені Соломії Крушельницької, взяли участь начальник управління спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода, начальник профільного управління Львівської міської ради Володимир Шнайдер, бронзова призерка 29-их літніх Олімпійських ігор у Пекіні, уславлена українська велогонщиця Леся Калитовська, віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Львові Мар’ян Орліковський та інші. Представник Генконсульства зазначив, що цей марафон – це давня українсько-польська традиція, адже перший такий захід відбувся ще 119 років тому та висловив сподівання, що після підписання угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, велосипедисти будуть перетинати відкритий кордон між Україною і Польщею.

Переможців цього велопробігу в Кракові нагороджував представник відділу міжнародної співпраці Малопольського Воєводства Республіки Польща Вальдемар Корлил та президент Королівської Роверової Академії Богдан Корашевскі.

Кращими на фініші виявилися спортсмени Львівщини:

І місце – Василь Малинівський (м.Дрогобич)

ІІ місце – Микита Пономаренко (м.Львів)

ІІІ місце – Маркіян Міхенько (м.Львів)

Цьогорічний переможець встановив рекорд для цієї траси – 11 годин 01 хвилина 10 секунд.

Кращим серед представників Республіки Польща був Леш Войцех.

Організатори веломарафону відзначають успішну організацію з боку українських прикордонників та митників, обласних служб медичного забезпечення, автоінспекції, а також журналістів Львівщини та Малопольського воєводства.

Довідка:

Веломарафон Львів-Краків є одним із найстаріших в Європі й проводився, починаючи від 1884 року, щорічно.

Традиція його проведення перервалася у 1939 році з початком воєнних подій Другої світової війни.

У 2008 році за ініціативи українців та поляків веломарафон «Львів-Краків» відновлено.

З результатами учасників веломарафону можна ознайомитися тут.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: у парку ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ