В Житомирській області до розв’язання проблем ринку праці – через соціальний діалог

В Житомирській області до розв’язання проблем ринку праці – через соціальний діалог

28.08.13 08:33 0 1251
В обласному центрі зайнятості відбувся круглий стіл «Забезпечення працевлаштування соціально незахищених верств населення, зокрема, неповнолітніх громадян». В обговоренні теми заходу взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих; керівники й провідні фахівці департаментів облдержадміністрації; територіальної державної інспекції з питань праці; обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; об’єднання організацій роботодавців, Федерації профспілок Житомирської області; обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів; директори міськрайцентрів зайнятості.

Головні цілі круглого столу – ознайомити соціальних партнерів служби зайнятості з нововведеннями законодавства про зайнятість населення, проаналізувати проблеми забезпечення в області зайнятості осіб, що потребують додаткових гарантій зайнятості, та розширити соціальний діалог між усіма організаціями в регіоні, котрі опікуються проблемами соціально незахищених верств населення.

Керівники відділів обласного центру зайнятості надали учасникам круглого столу розширену інформацію щодо ситуації на ринку праці області, особливостей працевлаштування окремих категорій безробітних в нових законодавчих умовах, практики реалізації в області Закону України «Про зайнятість населення» у новій редакції.

Як поінформувала заступник начальника відділу статистики і прогнозування Світлана Жайвороновська, рівень зайнятості населення області порівняно з минулим роком дещо збільшився і майже досяг середнього загальнодержавного показника – відповідно 59,2% і 59,3%. Послугами центрів зайнятості впродовж семи місяців цього року користувались 50,5 тисяч осіб, кожний третій з яких потребує, відповідно до нового законодавства, додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню. Це батьки, які мають малолітніх дітей, діти-сироти, молодь після закінчення навчання, особи за 10 і менше років до настання права на пенсію за віком, інваліди.

Директор обласного центру зайнятості Ігор Іщенко розповів, що неповнолітні і діти-сироти перебувають під особливою опікою служби зайнятості: спеціалісти центрів зайнятості ведуть їх соціальний супровід після закінчення школи чи навчального закладу до працевлаштування. Сприяє цьому діюча паспортизація сільських населених пунктів, яка забезпечує детальне й поіменне відстеження дітей з нелегкою долею, а також планування й послідовність у роботі з ними. Упродовж семи місяців цього року за сприяння служби зайнятості приступили до роботи 79 підлітків і шестеро дітей-сиріт.

Проблема в тому, як акцентувала увагу учасників круглого столу начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості Наталія Гончарук, що за новим законом змінений порядок визначення квоти та працевлаштування громадян вищезазначених категорій. Якщо до 2013 року квота встановлювалася місцевими державними адміністраціями, виконавчими органами відповідних рад, то нині обов’язок розрахування квоти покладений на роботодавця. Разом з тим, новий закон не передбачає відповідальності роботодавця за незабезпечення виконання цієї норми закону. Штраф стягуватиметься лише за необґрунтовану відмову у прийнятті таких людей на роботу. За результатами ж січня-липня цього року центри зайнятості працевлаштували 2272 неконкурентоспроможних громадян з 14045, які перебували на обліку, а це лише 16 відсотків.

Для прискорення повернення до праці «проблемних» безробітних служба зайнятості активно використовує профорієнтаційну роботу та профнавчання. За рівнем охоплення безробітних профорієнтаційними послугами Житомирська обласна служба зайнятості за підсумками І півріччя 2013 року досягла найкращих показників в Україні – 97%. Про це повідомила заступник начальника відділу профорієнтації Вікторія Прус, відзначивши при цьому, що у Любарському та Радомишльському районних центрах зайнятості такими послугами охоплені всі безробітні, без винятку. Причому перевага надається індивідуальному спілкуванню з пошукачами роботи, оскільки спрямування й результат такого діалогу чи тестування різниться залежно від віку людини, професійного досвіду, тривалості безробіття. У роботі з молоддю акцент робиться на самопізнанні, професійному визначенні, з людьми старшого віку – на посиленні мотивації до активного пошуку роботи, подоланні утриманських настроїв, людьми з вадами здоров’я - подоланні невпевненості, оцінювання їхніх можливостей самореалізації в професійній сфері та ін.

Заступник начальника відділу профнавчання обласного центру зайнятості Поліна Куриленко розповіла про можливості державної служби зайнятості щодо підвищення конкурентоспроможності на ринку праці неповнолітніх, дітей-сиріт та людей старшого віку. Цього року загалом проходили професійне навчання 3037 безробітних, зокрема 710 громадян з числа соціально незахищених категорій, 71 безробітний у віці до 18 років, одна осиротіла дитина. Навчання за актуальними нині професіями організується у всіх районах області, а також на базі центрів професійно-технічної освіти служби зайнятості, зокрема у Рівненському, Одеському й Кримському. Після проходження навчання близько 80 відсотків безробітних одразу працевлаштовуються. Поліна Іванівна також виокремила проблемні питання залучення до профнавчання людей старше 45 років, для оплати якого за новим законом служба зайнятості видає ваучери. Вже видано 158 таких документів, однак звернень бажаючих вчитися набагато більше. Разом з тим, жорсткі й чітко виписані критерії видачі ваучерів значно звужують коло їх отримувачів.

Про передбачене новою редакцією Закону України «Про зайнятість населення» стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць поінформувала учасників круглого столу начальник відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Світлана Карпович. Вона деталізувала умови виплати компенсації єдиного внеску роботодавцям, які працевлаштували людей з числа соціально вразливих категорій населення. Упродовж липня центрами зайнятості в області було прийнято лише 6 таких рішень, близько 80 їх буде прийнято за підсумками серпня. Однак, реалізовувати в повній мірі цю законодавчу норму немає можливості через невелику суму відшкодувань (розмір фактичних витрат із мінімальної заробітної плати становить приблизно 423,2 грн., що не є суттєвим заохоченням для деяких роботодавців), та чітку умову: за попередні 12 місяців у роботодавця не повинно бути скорочення (зменшення) середньомісячної чисельності працівників.

Після інформації фахівців служби зайнятості учасники круглого столу висловлювали власні бачення шляхів вдосконалення окремих норм законодавства для розширення числа користувачів новими послугами. За пропозицією заступника голови облдержадміністрації Ярослава Долгих, було вирішено підготувати пропозиції змін до Закону України «Про зайнятість населення» та порядку видачі ваучерів громадянам старше 45 років, зокрема щодо «пом’якшення» законодавчого формулювання терміну «нове робоче місце» та вимог до освітньо-кваліфікаційного рівня претендентів на навчання за ваучерами, а також розширення переліку професій і напрямів такого навчання та збільшення суми компенсацій роботодавцям.

Підсумовуючи роботу круглого столу, Ярослав Долгих зазначив: «Проведений захід показує, що введення нових норм законодавства, стикаючись з реаліями життя, потребує негайного доопрацювання й шліфування. Добре, що ми так швидко, за три місяці від початку дії нововведень, бачимо, що потрібно поправити чи змінити. За результатами нашого обговорення будуть оформлені законодавчі ініціативи обласної державної адміністрації аби усунути деякі «кострубатості» й недосконалості в практичній реалізації нового закону».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернополяни вшанували 157 ...
Наступна новина: На Тернопіллі визначили ...

КОМЕНТАРІ