США: збройні сили готові до дій у Сирії в разі наказу

США: збройні сили готові до дій у Сирії в разі наказу

28.08.13 08:19 0 952
Міністр оборони США Чак Гейґел заявив що збройні сили його країни готові до негайної дії у зв’язку з використанням у Сирії хімічної зброї, якщо президент Барак Обама віддасть такий наказ. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

При цьому він повторив, що будь-яка ймовірна акція буде узгоджена з міжнародними партнерами США.

Уже цілком ясно, що в Сирії використали хімічну зброю проти людей, заявив Гейґел. На його думку, розвідка дійде висновку, що її використали не повстанці. «Що глибше ми розбираємося з цим, то мені стає ясніше й ясніше, що відповідальний за це уряд Сирії», – заявив американський міністр в інтерв’ю британській телерадіокомпанії «Бі-Бі-Сі».

У Великій Британії повідомили, що збройні сили країни складають плани підготовки до можливої воєнної акції в Сирії. При цьому речник прем’єр-міністра Дейвіда Камерона наголосив, що наразі ніякого рішення про використання сили не ухвалювали. Британський парламент має обговорити це питання завтра.

Тим часом міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем заявив в інтерв’ю «Бі-Бі-Сі», що його країна «рішуче і цілковито» відкидає звинувачення у використанні хімічної зброї.

Він також наголосив, що в разі зовнішнього воєнного вторгнення його країна захищатиме себе «всіма наявними засобами».

І в Росії, яка є фактичним союзником влади Сирії, знову заявили що можливе воєнне втручання в Сирії в обхід Ради безпеки ООН може призвести тільки до «нових страждань у Сирії і катастрофічних наслідків для інших країн Близького Сходу і Північної Африки».

Учора високопосадовці низки держав почали висловлюватися на користь можливості міжнародного втручання в Сирії, якщо повідомлення про ймовірне застосування хімічної зброї владою країни підтвердяться – в разі потреби і без схвалення Ради безпеки ООН, де практично всі кроки в цьому напрямку блокують Росія і Китай.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В притулку для дітей ...
Наступна новина: День народження Івана ...

КОМЕНТАРІ