Тернопіль гостинно привітав учасників чемпіонату світу з футболу серед команд українських діаспор

Тернопіль гостинно привітав учасників чемпіонату світу з футболу серед команд українських діаспор

28.08.13 08:53 0 1016
27 серпня, на Тернопільському міському стадіоні урочисто відкрито II-й чемпіонат світу з футболу серед команд українських діаспор.

Під звуки козацького маршу на футбольне поле вийшли команди-учасниці з Канади, Іспанії, Білорусії, Естонії, Придністров'я, Польщі, Румунії та Тернопільської міської ради.

Слово для привітань учасникам змагань отримали міський голова Тернополя Сергій Надал, віце-президент ФФУ Володимир Мариновський, президент міжнародної організації «Четверта Хвиля» Анна Кісіль, керівник Ліги підприємців Тернопілля «Українська справа» Михайло Ратушняк, голова оргкомітету чемпіонату Ігор Бокій.

Головним лейтмотивом виступаючих були слова про нерозривний зв'язок українців з великої України і українців з різних куточків світу. А Тернопіль став тим мостиком, який уже вдруге поєднав українців з діаспори на футбольному полі. І, як зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал, місто і далі готве приймати подібні футбольні змагання, ставши тим самим центром діаспороного спорту в Україні.

У матчі-відкритті на Тернопільському міському стадіоні збірна команди діаспори Естонії не залишила каменя на камені від діаспорян з Канади, розгромивши їх з рахунком 5:1. У іншим поєдинках першого туру чемпіонату зафіксовано такі результати: Придністров’я - Іспанія – 7:0, Білорусь – Міська рада – 0:6, Польща – Румунія – 0:5.

Отож, у групі «А» лідерство з трьома очками захопили естонці та команда Тернопільської міської ради, а в групі «Б» першу позицію ділять команди Придністровя та Румунії, у яких теж по три залікових пункти.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: за втручання ...

КОМЕНТАРІ