Тернопільські роботодавці підвищують зарплату

Тернопільські роботодавці підвищують зарплату

28.08.13 08:49 0 1111
Серед порушень трудового законодавства, які допускають суб’єкти господарювання Тернопільської області, найпоширенішими залишаються зарплати «у конвертах» і нелегальне використання праці людей.

За наслідками проведених працівниками Головного управління Міндоходів у Тернопільській області заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, з початку року виявлено 265 не облікованих найманих працівників, яким було виплачено прихованих доходів на суму 334,2 тис. грн. За такі порушення роботодавці до бюджету сплатили 13,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, а до органів прокуратури працівники Міндоходів області передали 30 справ та 16 – до інспекції праці.

Як результат, роботодавці оформили трудові договори з 182 громадянами.

Крім цього, несумлінних роботодавців заслуховують на засіданнях спільних з органами місцевої влади комісій. Як зазначив начальник Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук, цього року заслухано керівників 88 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати. Після співбесід на 76 підприємствах людям виплатили зароблене і ліквідували заборгованість на суму майже 5 млн. грн., а до бюджету надійшло 808,4 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Також працівники Міндоходів провели індивідуальну роз’яснювальну роботу з керівниками ще 117 підприємств, за наслідками якої 110 організацій погасили заборгованість із виплати зарплати в сумі майже 6 млн. грн. і перечислили до бюджету понад 1,2 млн. грн. вказаного податку.

На особливому контролі у територіальних органів Міндоходів області спільно з органами місцевої влади перебуває додержання платниками податків чинного законодавства про оплату праці. Впродовж семи місяців на засіданнях комісій заслухано керівників 452 підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. За наслідками проведеної роботи 638 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати і, як наслідок, до бюджету надійшло 228,4 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. В органи прокуратури передано інформацію на 125 підприємств, де мали місце факти виплати заробітної плати нижче встановленого мінімуму.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 29 серпня на території ...
Наступна новина: Тернопіль гостинно привітав ...

КОМЕНТАРІ