На Тернопіллі підпільні горілчані гуральні закрили міліціонери

На Тернопіллі підпільні горілчані гуральні закрили міліціонери

28.08.13 08:15 0 837
Розлита і закупорена в пляшки спиртова суміш з наклеєною фальшивою акцизною маркою – такий товар пропонували своїм покупцям організатори підпільних гуралень. Приваблював сурогатний продукт хіба що ціною – двадцять гривень за півлітрівку.

Оперативники управління боротьби з економічною злочинністю за підозрою у виготовленні та реалізації фальсифікованого спиртного затримали двох жителів Монастириського району – тестя із зятем та мешканку села Новоставці, що на Бучаччині. За попередніми даними, чоловіки дбали про те, аби товар завжди був у наявності, а жінка активно реалізовувала сурогат.

Під час обшуків помешкань та господарств підозрюваних міліціонери знайшли та вилучили весь необхідний інвентар та сировину з допомогою яких «тіньовий» товар потрапляв до нерозбірливого покупця. У гаражному приміщенні жителя села Ковалівка знаходився склад тари в якій колотили спиртову суміш та розливали її. Про розмах підпільної діяльності свідчила хоча б наявність понад півтисячі порожніх пляшок, не кажучи вже про фальсифіковані акцизні марки, металеві корки. Каністри зі спиртовою сумішшю, що згодом мала стати товаром, міліціонери знайшли у жителя села Горішня Слобідка, а у спільниці з Бучаччини «на складах» лежало сорок пляшок закоркованого сурогату з марками акцизного збору відомих брендів.

Задокументовані оперативниками факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковані частиною першою статті 199 Кримінального кодексу. Проводиться досудове розслідування.

Горілка з усіма реквізитами торгової марки «Nemiroff», щоправда, мишковицького розливу теж потрапляла до споживачів. Як повідомив заступник начальника обласного управління боротьби з економічною злочинністю Василь Мокрицький за підозрою у фальсифікації спиртного а також підроблені марок акцизного збору затримані двоє жителів села Мишковичі Тернопільського району. Один з підозрюваних займався виготовленням марок акцизного збору на принтері. Що один номер та серія, чоловіка не хвилювало, адже на його товар уже був покупець – знайомий, що наповнював пляшки торгової марки «Nemiroff» спиртовою сумішшю, виготовленою за власним рецептом. За десять копійок куплена акцизна марка, розведений літр спирту в майже півтори літрах води з-під крана, знайдена порожня пляшка – і на світ народжувався дешевший за оригінал товар, щоправда, як засвідчила експертиза, небезпечний для здоров’я.

Та наслідки від споживання такої оковитої продавців мало хвилювали. Заробіток – ось головна причина такої діяльності фальсифікаторів. Під час огляду помешкань підозрюваних правоохоронці вилучили весь інвентар, який слугував для виготовлення підробного спиртного, майже три сотні фальшивих акцизних марок, декілька ящиків уже готової продукції.

Дії злочинного дуету слідчі кваліфікували частиною другою статті 199 Кримінального кодексу. В подальшому, найімовірніше до звинувачень додасться ще одна карна стаття – незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інспектори ООН у Сирії ...
Наступна новина: Чернівці: На Театральній ...

КОМЕНТАРІ