У Харкові вшанували почесних громадян міста

У Харкові вшанували почесних громадян міста

28.08.13 11:47 0 1203
Під час урочистих заходів, присвячених до дня міста, начальник Академії внутрішніх військ МВС України генерал-лейтенант Степан Полторак отримав нагороду «Почесний громадянин міста».

« той день, коли кожен харків’янин відчуває, що він живе в найкращому, гарному і сучасному місті. Від імені тих, хто отримав найпочесніше звання в Харкові - звання Почесного громадянина міста - хочу подякувати харків’янам, трудовим колективам, громадським організаціям, депутатському корпусу Харківської міськради і особисто Геннадію Кернесу. Таким прекрасним, яким наше місто є його давно ніхто не бачив, але хочу висловити впевненість, що з кожним роком воно буде ще гарнішим, ще кращим», - зазначив губернатор.

За традицією, на честь нових почесних харків’ян над пл. Свободи прогримів салют.

Звання «Почесний громадянин міста Харкова» надають для прижиттєвого увічнення особистостей, які зробили значний внесок у розвиток Харкова, підняття його статусу у світі та на знак великої поваги до їхньої громадської діяльності.

Довідка. У 1887 році Міська дума Харкова клопотала перед імператором про надання звання «Почесний громадянин міста Харкова». Протягом наступних 27 років звання надали ряду видатних діячів, серед яких Владислав Франківський (доктор медицини, громадський діяч, засновник міської дитячої лікарні), Олександр Петров (харківський губернатор в 1886-1895 роки). Одним з останніх лауреатів цього звання був офтальмолог Леонард Гіршман. Починаючи з 1914 року, присвоєння звання почесного громадянина в місті не проводили, однак з 1999 року цю традицію відновили.

У травні 2013 року експертна рада з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Харкова» визначила дев’ять чоловік, які номіновані на присвоєння цього звання. Депутати Харківської міської ради 22 травня на сесії ухвалили рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Харкова» в 2013 році.

ВМЗ,ЗГ та ЗМІ Академії ВВ МВС України

та за матеріалами офіційного сайту Харківської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В міському Центрі ...
Наступна новина: США: нема сумніву, що в ...

КОМЕНТАРІ