У МВС презентували комплект посібників для шкіл

У МВС презентували комплект посібників для шкіл "Безпека руху - це життя!"

28.08.13 12:24 0 1179
Навчально-методичний комплект був розроблений за ініціативи МВС та схвалений Міністерством освіти і науки. Наочні посібники допоможуть викладачам ознайомити дітей із основами безпеки дорожнього руху, стати їм дисциплінованими пішоходами, а згодом і законослухняними водіями. У презентації взяли участь Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко та Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

Навчальний матеріал розробляли фахівці МВС та МОН України з урахуванням змін до Правил дорожнього руху, а також на основі багаторічних досліджень фахівців Державтоінспекції та педагогів-практиків.

Кольорові обгортки, цікаві уроки, змістовні лекції та яскраві тематичні плакати, у тому числі – з повним переліком дорожніх знаків та дорожньої розмітки, якими буде супроводжуватися кожен урок, викликали неабияку цікавість у відвідувачів презентації.

- Завдяки подібним посібникам наші діти навчаються правилам поведінки на вулицях та в житті. Ми вважаємо, що ці посібники дуже корисні та актуальні, – зазначив Віталій Захарченко.

За словами Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, завдання у кожному з посібників ретельно підготовлені, враховуючи вік школярів. Для учнів 1-го класу – це цікаві розмальовки із кросвордами, а для школярів старшого віку – більш складні завдання. У 10-11 класі школярі будуть вивчати ці дисципліни вже в курсі професійної підготовки.

Під час презентації навчальних матеріалів міністрам запропонували переглянути найкращі роботи маленьких учасників дорожнього руху, які стали призерами Всеукраїнського дитячого творчого конкурсу «Молоде покоління – за безпеку дорожнього руху».

За словами Віталія Захарченка, переможці конкурсу в якості призу відвідають Міжнародний дитячий центр «Артек», в якому дітки зможуть і вчитися, і відпочивати.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що з 1 вересня 2013 року стартує Всеукраїнський дитячий творчий конкурс «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху» нового навчального 2013-2014 років та запросив усіх бажаючих до участі в ньому. На переможців також чекатимуть цінні подарунки та можливість відвідати один з кращих міжнародних таборів – «Артек».

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Амурі чекають на пік ...

КОМЕНТАРІ