Москва викликала білоруського посла через арешт чільного менеджера з Росії

Москва викликала білоруського посла через арешт чільного менеджера з Росії

28.08.13 13:21 0 1076
Посла Білорусі в Москві викликали до російського Міністерства закордонних справ через арешт генерального директора російської компанії «Уралкалій» Владислава Баумгертнера. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін заявив, що відмова Мінська звільнити Баумгертнера порушує відносини між двома країнами.

Баумгертнера арештували в аеропорту Мінська після переговорів із прем’єр-міністром Білорусі Михайлом М’ясниковичем.

Слідчий комітет Білорусі заявив, що арештований разом із іншими співробітниками «Уралкалію», які працювали в Білоруській калійній компанії, створили злочинну схему, яка дозволяла їм виводити з Білорусі значні кошти. Як сказав речник Слідчого комітету Білорусі Павло Траулько, Владислава Баумгертнера арештували в Мінську не як керівника «Уралкалію», а як голову Наглядової ради ЗАТ «Білоруська калійна компанія». Якщо Баумгертнера визнають винними, йому може загрожувати до 10 років тюрми.

Перший віце-прем’єр уряду Росії Ігор Шувалов уже назвав арешт у Мінську «дуже дивними, неадекватними і не партнерськими діями».

Баумгертнер відомий тим, що на раніше оголосив про відмову «Уралкалію» від співпраці з Білоруською калійною компанією, яка була спільним російсько-білоруським підприємством для збуту калійного добрива у світі. Це призвело до глибокої кризи білоруського партнера в БКК, підприємства «Білоруськалій», вважають аналітики.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Експерти ООН планують ...
Наступна новина: Великобританія вирішує, чи ...

КОМЕНТАРІ