Великобританія вирішує, чи вводити війська в Сирію

Великобританія вирішує, чи вводити війська в Сирію

28.08.13 13:39 0 1104
Збройні сили Великобританії готуються до можливої військової операції у відповідь на ймовірне застосування хімічної зброї урядовими військами в Сирії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Офіс британського прем’єра Дейвіда Камерона пізніше має вирішити, чи скликати парламент для дебатів щодо можливої військового втручання.

Речник Камерона наголосив, що рішення про введення військ ще не ухвалили.

Організація «Лікарі без кордонів» заявляє, що ймовірна газова атака минулого тижня призвела до загибелі щонайменше 355 людей.

Інспектори ООН з хімічної зброї відвідали передмістя сирійської столиці на південному заході Дамаска, незважаючи на те, що напередодні потрапили під обстріл снайпера.

Учора у Вашингтоні держсекретар США Джон Керрі назвав цей напад «моральною непристойністю». Керрі заявив, що президент США Барак Обама прагне притягти до відповідальності тих, хто вдався до хімічної зброї в Сирії минулого тижня.

За його словами, в адміністрації США тепер мають додаткові докази, які свідчать, що хімічна зброя дійсно була використана, але ця інформація ще обробляється.

Президент Сирії Башар Асад заперечує застосування хімічної зброї з боку своїх сил. А Росія заявляє, що доказів цим обвинуваченням немає. Речник Міністерства закордонних справ Росії Олександр Лукашевич застеріг від військового втручання в Сирію без санкції ООН.

«Спроби оминути Раду безпеки ООН, чергове створення штучних, бездоказових підстав для збройного втручання в регіоні загрожує новими стражданнями в Сирії і катастрофічними наслідками для інших країн Близького Сходу і Півночі Африки», – заявив Лукашевич.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Москва викликала ...
Наступна новина: Росія: невідомі застрелили ...

КОМЕНТАРІ