Завдяки реформі митних стандартів Україна активніше торгуватиме зі світом - Еріх Кік

Завдяки реформі митних стандартів Україна активніше торгуватиме зі світом - Еріх Кік

28.08.13 16:55 0 1180
Завдяки реформуванню митних стандартів Україна активніше братиме участь у світовій торгівлі та залучатиме закордонні інвестиції. Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ висловив директор із розвитку потенціалу Всесвітньої митної організації Еріх Кік.
Коментуючи засади нової української стратегії розвитку та реформування митниць, Еріх Кік зазначив: «Ми обізнані стосовно послідовних та позитивних кроків, зроблених керівниками української митниці. Впродовж минулих років вони підписали досить багато міжнародних конвенцій Всесвітньої митної організації. Представили значні реформи митних технологій, застосовують нові технології, модернізують свої процедури, наприклад, застосували стратегію ризик-менеджменту та контролюють проходження замовлень». Він додав, що ВМО вітає всі ці заходи.
«Я бачу дуже багато позитивних кроків, які були зроблені, і я думаю, є дуже серйозні наміри продовжувати реформи, виводячи їх у відповідність зі світовими стандартами та базовими практиками ВМО», - наголосив представник ВМО.
За його словами, оптимальні правила ввезення товарів підвищують конкурентоспроможність країни на глобальному рівні. Він наголосив, що реформа також позитивно позначиться на житті звичайних громадян, зокрема, убезпечить їх від контрабанди і неякісних товарів.
«Я б хотів акцентувати увагу на кількох речах. Перша – це … захист суспільства від небезпечних товарів. Людина на вулиці відчує перевагу митної реформи, тому що буде менше небезпечних товарів у країні, таких як наркотики, зброя і тому подібне. …. Чим ефективніша митниця, тим менше таких товарів потрапляє у країну», - сказав Еріх Кік .
«І, звичайно, друга річ…пов’язана із прозорістю, тому що громадяни хочуть мати публічні та владні установи, які діють у прозорий, чесний спосіб, ефективний та професійний. Тому реформи спрямовані на зміцнення професіоналізму у сфері митниць та громадських послуг. Це також буде перевагою для громадян у суспільстві», - підсумував він.
Нещодавно Україна представила 5-річну стратегію розвитку та реформування митниць, розроблену спільно із міжнародними експертами із PricewaterhouseCoopers. Всесвітня митна організація офіційно оголосила про готовність активно сприяти втіленню програми.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Надходження податку на ...

КОМЕНТАРІ