Боротьба з «тінню» триває

Боротьба з «тінню» триває

28.08.13 18:04 0 1236
Протягом семи місяців цього року до місцевого бюджету обласного центру чернівецькі платники перерахували 313,6 млн. грн. податків і зборів. Понад 66% податкових надходжень скарбниці міста займає податок на доходи фізичних осіб. До бюджету надійшло 207,5 млн. грн. податку, що на 9,3 млн.грн. більше минулорічного показника.

Щоб підтримати позитивну динаміку надходжень місцевої скарбниці чернівецькі міндоходівці прикладають максимум зусиль, це, насамперед, - легалізація заробітної плати та оформлення трудових відносин. Нелегальна робоча сила, виплата заробітної плати «в конверті» виявляється в основному під час проведення перевірок.

Так, з початку року працівниками ДПІ у м. Чернівцях проведено 55 перевірок з питань правильності утримання, повноти і своєчасності перерахування до бюджету податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати, за результатами яких було донараховано 2,6 млн. грн. податку. В тому числі 36 платникам - юридичним особам, із 48 перевірених, податківці донарахували 2,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Серед 7 підприємців порушення по сплаті податку на доходи фізичних осіб були виявлені у кожного. Загальна сума нарахованого податку та штрафних санкцій підприємцям склала 41,4 тис. грн.

Є у чернівецьких податківців і більш гуманні методи боротьби з тіньовими виплатами. Зокрема, практикуються співбесіди з керівниками підприємств та підприємцями щодо своєчасної сплати податку та визначаються причини, які створюють передумови існування негативної практики виплати заробітної плати «в конвертах». З початку року проведено 234 таких зустрічі.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що мінімальна заробітна плата, а це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт) - є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Кузнецовську пройшов I ...
Наступна новина: Засідання столичних ...

КОМЕНТАРІ