Засідання столичних чиновників у справі скандальної забудови в парку «Перемога»

Засідання столичних чиновників у справі скандальної забудови в парку «Перемога»

28.08.13 18:11 0 1265
29 серпня 2013 року о 16:00 в приміщенні Печерської РДА (вул. Суворова, 15) відбудеться засідання столичних чиновників, які вирішать долю рейдерської забудови в парку «Перемога» на Дарниці. Це рідкісний випадок, коли громадяни мають змогу потрапити на засідання РДА та побачити на власні очі, як виконується розпорядження щодо демонтажу незаконних споруд у столиці.

Як відомо, за протести проти захоплення земельної ділянки свободівці Михайло Кублій та Сергій Аксанюк отримали умовний термін покарання. Кілька разів влада видавала приписи про демонтаж незаконної забудови, але будівництво триває. На місці, де зводиться церковний комплекс УПЦ Московського патріархату з господарською частиною та семінарією, згідно з планом реконструкції парку, мав бути спортивний майданчик.

Від громади Києва намагалися приховати дату засідання чиновників у справі скандальної забудови. Однак активістам удалося дізнатися про час і місце вирішальної наради. 28 серпня прес-секретар головного управління контролю за благоустроєм КМДА Владислав Шелоков звинуватив керівництво Дніпровського РДА в неефективних діях. Так, Дніпровська РДА вже більше року надсилає громадянам відповіді щодо незаконного будівництва в парку «Перемога». Дніпровська РДА запевняє громаду, що знесення незаконних споруд – паркану, вагончиків будівельників, літнього дачного будинку і тенту, в якому розміщено ікони священика-забудовника – це компетенція департаменту благоустрою.

Юрист ініціятивної групи, що бореться проти захоплень землі в парку «Перемога», свободівець Станіслав Беляєв зазначає: "Щоб отримати інформацію про робочу групу, активісти надіслали близько 150 звернень та запитів до дирекції благоустрою. Однак людям не надавали відповідь або ж називали різні адреси приміщення для зборів". Тоді в середу, 28 серпня, представники ініціативної групи разом із журналістами завітали в офіс управління благоустрою за коментарем.

Член київського комітету ВО "Свобода" Євген Карась зазначає: "Начальник управління з охорони громадського порядку Дніпровського РУВС запевнив громаду у готовності міліції до забезпечення виконання закону. Зокрема, міліція підтвердила, що Дніпровська РДА видала аж 3 приписи про демонтаж на території самозахоплення в парку. Однак керівництво РДА халатно ставиться до долі парку, а тому переадресовують виконання своїх обов'язків на КП "Благоустрій". Характерно, що нинішній голова Дніпровської РДА Сергій Кравченко особисто був присутній на початку незаконної забудови УПЦ МП. Тож не дивно, що чиновник поки що не вживає жодних заходів до порятунку підпорядкованої йому території".

Відео візиту активістів до управління з благоустрою:


Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Боротьба з «тінню» триває
Наступна новина: З 1 вересня звіти по ЄСВ ...

КОМЕНТАРІ