У Чернівцях функціонують кабінети «Клініки, дружньої до молоді»

У Чернівцях функціонують кабінети «Клініки, дружньої до молоді»

29.08.13 08:28 0 968
Для надання медичних послуг підліткам та молоді в місті Чернівцях на базі п’яти лікувальних закладів: КМУ «Міський пологовий будинок №1»,КМУ «Міський пологовий будинок №2», КМУ «Міська дитяча поліклініка», КМУ «Міська поліклініка №5», КМУ «Міська лікарня № 4» функціонують кабінети «Клініки, дружньої до молоді» (КДМ). Про це повідомив головний спеціаліст управління охорони здоров’я міста Чернівців Петро Іваськов.

Статус кабінетів присвоєно рішенням координаційної ради МОЗ України з питань впровадження медичних послуг. Всі кабінети зручно розташовані, їх пошук не займає багато часу, на приміщеннях лікувальних закладів розміщено відповіді вивіски. В кабінетах КДМ спеціалісти ведуть прийом по затвердженому графіку. Кабінети оснащені необхідним медичним обладнанням. Обстеження проводиться молоді до 24 років, підлітків жіночої статі до 18 років, а також осіб за направленням з притулку для неповнолітніх. Одним із важливих напрямків діяльності КДМ є консультування, спрямоване на формування відповідальної поведінки в статевих та міжособистісних відносинах, збереження репродуктивного та психічного здоров’я, профілактику ВіЛ, попередження виникнення ризикової поведінки та зменшення впливу від її наслідків.

За інформацією Петра Борисовича, для забезпечення надання послуг КДМ залучені гінеколог, дерматолог, уролог, педіатр.

За 6 місяців 2013 року в КДМ міста звернулося 3281 дитина-підліток з різних питань. Із них первинних звернень -1582, що становить 48,2%: серед них юнаків – 557 (35,2%), дівчат – 1025 (64,8 %), повторно за допомогою звернулося 39,6% підлітків: з них 57 % дівчат. Найчастіше звертаються до лікаря-гінеколога, на другому місці – звернення до лікаря-педіатра. Консультацію психолога побажав отримати 21 підліток.

З приводу консультування в кабінети КДМ за півріччя звернулося – 1476 підлітки.

Міське управління охорони здоров’я

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Повінь у Росії: рівень ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ