Волинь: новий навчальний рік юні ковельчани розпочнуть з «Відкритим світом»

Волинь: новий навчальний рік юні ковельчани розпочнуть з «Відкритим світом»

29.08.13 10:09 0 1059
1 вересня учні ковельської ЗОШ №7 відкриють для себе світ новітніх інформаційних технологій. Цей навчальний заклад – один з 52 в Україні, які беруть участь у першому етапі інформаційно-комунікаційного проекту «Відкритий світ». Готовністю педагогів та дітей школи до роботи у сучасному інформаційному просторі цікавилися волинські журналісти під час прес-туру Ковельщиною.

Директор навчального закладу Валерій Кубай розповів, що обрано два пілотних класи. Вони обладнані нетбуками для кожного учня, ноутбуками для вчителів, є також п’ять інтерактивних комплексів, а безпровідним Інтернет-зв’язком охоплено всю школу. «Цього літа двоє вчителів пройшли підготовчі курси для роботи із обладнанням. А з 27 серпня розпочалися тренінги для решти педагогів», - повідомив Валерій Кубай.

Найцікавіше працювати у «Відкритому світі», безперечно, школярам. Юні вихованці школи №7 отримали унікальний шанс, подарований державою, першими долучитися до проекту, який передбачає у подальшому створення національної інформаційної освітньої мережі. Це допоможе у запровадженні рівних умов доступу школярів до якісних навчальних програм незалежно від місця проживання, на чому постійно наголошує Глава держави.

Педагоги, завдяки проекту, швидко здобудуть цінний досвід роботи із сучасними технологіями, без якого нині вчителеві конкурувати важко.

«Це дуже перспективний і своєчасний проект. До речі, він втілюється у рамках нових базових стандартів для середньої школи, які впроваджуються з минулого року. Їх суть – дати не лише знання, а й уміння практично їх застосовувати. У цій ковельській школі, маємо багато хороших фахівців, майстрів своєї справи, які працюють над втіленням нових президентських ініціатив», – підсумував результати візиту до школи заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Незабаром у Львові ...

КОМЕНТАРІ