Обмін досвідом між Луцьком і Любліном у сфері інтеграції іноземців

Обмін досвідом між Луцьком і Любліном у сфері інтеграції іноземців

29.08.13 10:23 0 961
З робочим візитом із Польщі до Луцька прибула делегація учасників проекту «Транскордонний обмін досвідом між Любліном і Луцьком у сфері інтеграції іноземців».

У конференц-залі міської ради відбувся семінар на тему: «Досвід польських та українських публічних інституцій у сфері інтеграції іноземців». У його відкритті взяв участь заступник міського голови Тарас Яковлев. Він у своєму виступі акцентував на тому, що у нашому місті реалізовується ряд українсько-польських проектів. «Лучани, як інші українці, прагнуть потрапити в єдиний європейський простір. Для того ми готові вчитися. Першим кроком до зближення є розвиток туризму. Саме цим активно займаємося. Нещодавно було підписано Меморандум про співпрацю між Асоціацією органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів» та містами Каунас, Тракай (Литва), Люблін (Польща). Маємо досвід співпраці в економічній сфері, зокрема, щодо придбання автобусів і тролейбусів», – сказав він. На завершення виступу Тарас Яковлев побажав учасникам міжнародної зустрічі плідної результативної праці.

Зі вступним словом виступила керівник проекту від України Марта Сидорук. Вона наголосила на тому, що наступні дві робочі зустрічі з питань у сфері інтеграції іноземців будуть у Любліні. Керівник проекту від Польщі Пьотро Скшипчак зазначив, що міста Луцьк і Люблін подібні, тому можна напрацьовувати спільні позиції щодо вирішення проблем. Він повідомив, що найбільше у Польщі серед емігрантів українців. Є також американські індуси, тайванці, жителі близького сходу. Він розповів, що серед проблем, які доводиться їм долати, не лише мовний бар’єр, а культури і релігії відмінності. «Докладається максимум зусиль, щоб іноземці почувалися наче удома», – сказав він.

У спілкуванні взяли участь представники Відділу Стратегії та Обслуговування Інверсорів (PL), Постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій (UA), Закладу Соціальних Страхувань (PL), представник Коменди Воєвудської поліції (PL), представник Державної міграційної служби України у Волинській області (UA), інші публічні інституції, які причетні до вирішення проблем емігрантів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Полтавщині міліція ...

КОМЕНТАРІ