Волинська область: юні волонтери-рятувальники взяли участь у міжнародному пленері у Польщі

Волинська область: юні волонтери-рятувальники взяли участь у міжнародному пленері у Польщі

29.08.13 09:04 0 895
В період з 19 до 25 серпня у містечку Серви Подляського воєводства Республіки Польща відбувся пленер юних волонтерів-рятувальників, участь в якому взяли діти з Волинської області, Брестської області Республіки Білорусь та Подляського воєводства Польщі.

Захід відбувся в рамках проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», що співфінансується Європейським Союзом по Програмі «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013» та має за мету прищепити дітям прагнення жити здоровим способом без шкідливих звичок, знання щодо дій на випадок надзвичайних ситуацій та усвідомлення необхідності дотримуватись правил безпеки життєдіяльності.

Учасниками пленеру від Волині стали 8 учнів шкіл міст Луцька та Ківерці віком від 12 до 15 років, які найкраще проявили себе у волонтерській діяльності з пропаганди правил безпеки життєдіяльності серед населення області.

Під час урочистого відкриття міжнародного заходу, у якому взяло учать 50 дітей з трьох країн, з вітальним словом виступили комендант регіонального управління Державної пожежної служби Подляського воєводства Республіки Польща полковник Антоній Островський, начальник Брестського обласного управління МНС Республіки Білорусь полковник внутрішньої служби Костянтин Шершунович. Вони побажали юним рятувальникам спортивного духу змагань, приємного проведення часу та нових довготривалих знайомств.

Відповідно до програми пленеру учасники намалювали десятки малюнків про роботу рятувальних служб, з тематики пропаганди правил безпеки та здорового способу життя. Колективна робота дітей створена Анастасією Позняковською, Оксаною Демчук та Ігорем Бабулою на тему: «Ми – діти, за безпечне життя» була визнана однією з найкращих.

Під час пленеру польські рятувальники провели демонстрацію пожежно-рятувальної техніки європейського зразка, спеціального водолазного обладнання. Водолазною службою міста Августов наочно продемонстровано практичну роботу із рятування потопельників на воді. По завершенню показових заходів усі бажаючі юні волонтери змогли спробувати себе рятувальниками на катері та у пожежних автомобілях.

Під час групового виду змагань із бойового розгортання учасники були поділені на команди по 4 особи, тому в кожній з них серед хлопців-рятувальників були і дівчата, які змагались нарівні з юнаками. Команда волонтерів Волинської області у складі Ігоря Бабули, Оксани Демчук, Павла Сороки та Максима Музичука завдяки злагодженим та чітким діям виборола перше місце, за що була нагороджена дипломами та призами.

Учасники пленеру ознайомились з пам’ятками архітектури та культурної спадщини краю, зокрема, з Костелом Пресвятої Діви Марії та кляштором домініканців у місті Сейна, монастирем у місті Вігри та здійснили підйом на найвищу гору цього регіону.

На згадку про змістовно проведений час і гарний відпочинок юні волонтери отримали сертифікати учасників, нагороди, подарунки, а також спеціальні сувеніри за призові місця у конкурсах.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 29 ...
Наступна новина: Чернігівщина: Підприємців ...

КОМЕНТАРІ