Волинь: новий механізм визначення звичайних цін – «трансферне ціноутворення»

Волинь: новий механізм визначення звичайних цін – «трансферне ціноутворення»

29.08.13 08:19 0 964
Нове поняття «трансферне ціноутворення» ввійде в обіг з 1 вересня 2013 року Законом України від 04.07.13 р. № 408-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансферного ціноутворення».

Трансферне ціноутворення – це система визначення звичайної ціни товарів або результатів робіт (послуг), в операціях визнаних контрольованими. Тому принципи трансферного ціноутворення багато в чому відповідають принципам визначення звичайної ціни, що діють на даний момент.

Слід зазначити, що до поняття контрольованих операцій належать (за умови, що загальна сума розрахунків платника податків за календарний рік із кожним контрагентом становить не менше 50 млн.грн. без ПДВ) наступні господарські операції:

- за придбаннями (продажами) товарів (робіт, послуг), що здійснюються з пов’язаними особами – нерезидентами;

- за придбаннями (продажами) товарів (робіт, послуг), що здійснюються з пов’язаними особами – резидентами, які: задекларували збиток за податком на прибуток за попередній звітний рік; станом на початок звітного року застосовують спеціальні режими оподаткування або сплачують податок на прибуток чи ПДВ не за основною ставкою, а також не були платниками податку на прибуток або ПДВ.

Як бачимо, контрольовані операції – це великі правочини, які бувають далеко не в усіх підприємствах.

Звертаємо увагу, усім пов’язаним особам, а також платникам податків, які здійснюють контрольовані операції згідно з пп.39.2.1 Податкового кодексу України, а отже застосовують трансферне ціноутворення, тепер доведеться подавати звіт про контрольовані операції. Цю вимогу закріплено в пп.39.4.1 Податкового кодексу України.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі перевірка ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ