Виписувати податкові накладні можна у день анулювання ПДВ-реєстрації, – Луцька ОДПІ

Виписувати податкові накладні можна у день анулювання ПДВ-реєстрації, – Луцька ОДПІ

29.08.13 10:57 0 1027
У день анулювання реєстрації особи як платника ПДВ такий платник має право виписувати податкові накладні.

"У випадку анулювання реєстрації особи як платника податку – останнім звітним (податковим) періодом є період, що починається від дня, що настає за останнім днем попереднього податкового періоду, і закінчується днем анулювання реєстрації", – прокоментувала начальник управління Галина Куньчик.

Крім того, платник податків, у випадку анулювання його реєстрації як платника податку на додану вартість, зобов'язаний визначити податкові зобов'язання по товарах чи послугах, необоротних активах, суми податку за якими були включені до складу податкового кредиту і які не були використані в оподатковуваних операціях у рамках господарської діяльності, не пізніше дати анулювання його реєстрації, як платника податку.

Відповідно до статті 184 Податкового кодексу України реєстрація платником ПДВ діє до дати її анулювання, що проводиться шляхом виключення особи з реєстру платників ПДВ у відповідних випадках.

Про це повідомили в управлінні оподаткування та контролю об’єктів і операцій Луцької ОДПІ.

Довідково: якщо датою анулювання реєстрації платника ПДВ є 31.03.2013р., податкові накладні, виписані 31.03.2013 р. таким платником визнаються дійсними (лист Міндоходів від 02.07.2013 р. № 5976/6/99-99-19-04-02-15).

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: Про права та обов'язки ...

КОМЕНТАРІ