У Волинській області ковельські правоохоронці наголосили підприємцям на дотриманні законодавства

У Волинській області ковельські правоохоронці наголосили підприємцям на дотриманні законодавства

29.08.13 09:52 0 943
Працівники ковельської міліції провели зустріч із місцевими підприємцями, під час якої обговорили норми Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, в яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час».

Присутнім наголосили: діти віком до 16 років із 22-ї до 6-ї години ранку можуть перебувати у таких закладах лише у присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність. А тому працівники мають право вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

– Згідно із Кодексом України про адміністративні правопорушення, стаття 180-1 передбачає, що порушення встановленого законом порядку перебування дітей у закладах, де провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час, тягне за собою накладання штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, громадян-власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від 20-ти до 50-ти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. За повторне порушення протягом року – від 50-ти до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, – розповів в.о. начальника відділення майор міліції Юрій Кузьмук. – Варто зауважити, що за цією статтею до адміністративної відповідальності вже притягнено одну особу.

Насамкінець підприємцям роздали пам’ятки, у яких правоохоронці закликають неухильно дотримуватися норм закону.

Еліна БАГІНСЬКА,

Ковельський МВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівський пологовий ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ