У Львівській області у Стрию правоохоронці залучили дітей-правопорушників до змагань з міні-футболу

У Львівській області у Стрию правоохоронці залучили дітей-правопорушників до змагань з міні-футболу

29.08.13 08:54 0 973
У межах святкування Дня Незалежності України 23 серпня у місті Стрий відбувся традиційний турнір на кубок «Незалежності» з міні-футболу серед дворових команд.

Уперше участь у змаганнях взяла команда юнаків, які перебувають на профілактичному обліку в кримінальній міліції у справах дітей Стрийського міськвідділу міліції.

Турнір відбувся за ініціативи громадської організації «Молодь Стрийщини» та за підтримки відділу фізкультури і спорту Стрийського міськвиконкому. В якості головного арбітра турніру виступив суддя I-ї категорії Ігор Куль.

Спортивне свято відбулось на міні-стадіоні зі штучним покриттям Стрийської дитячо-юнацької спортивної школи. За кубок «Незалежності» прийшли поборотися вісім юнацьких команд. У такому спортивному дійстві команда юнаків-правопорушників брала участь уперше.

Перед початком змагань до учасників турніру звернувся начальник відділу фізкультури і спорту Стрийського міськвиконкому Руслан Каліцун. Він привітав усіх присутніх з Днем Незалежності України та побажав юнакам успіху й перемоги у турнірі.

Михайло Шмігельський, голова громадської організації «Молодь Стрийщини», побажав юним футболістам, щоби вони отримали задоволення від спортивного свята. Особливі слова підтримки він висловив «новачку» турніру - команді дітей-правопорушників, яка вперше брала участь у змаганнях. Він зазначив, що головне - не перемога у турнірі, а участь.

Підтримати своїх підопічних та побажати хорошої гри прийшов начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Стрийського міськвідділу міліції майор міліції Любомир Улицький.

«Наразі на профілактичному обліку в Стрийському міськвідділі міліції перебувають 19 дітей, серед яких 15 хлопців та 4 дівчат. Діти потрапляють на профілактичний облік за різних причин: хтось з них вчинив адміністративні проступки, а хтось і більш суспільно-небезпечні правопорушення, - розповів Любомир Улицький. - За умовами проекту у турнірі з міні-футболу беруть участь дворові команди. Юнаки, які грають у футбол на місцевих стадіонах чи у дворах, мають можливість позмагатися між собою. Тож ми вирішили створити таку футбольну команду з дітей-правопорушників і таким чином залучити їх до спорту та донести переваги здорового способу життя. Як показала гра, здобути перемогу навіть серед дворових команд, доволі нелегко. Адже футбол вимагає фізичної підготовки та вправності. Щоби досягти певних результатів та успіху не тільки в спорті, але й у житті вцілому, треба витратити чимало зусиль та часу. Сподіватимемось, що участь у такому спортивному протистоянні допоможе дітям зробити для себе правильні висновки. Адже у них попереду ще ціле життя».

Матчі між собою команди проводили за коловою системою. Того дня на футбольному полі вирували такі пристрасті, як на Чемпіонаті Світу. Юні футболісти з великою самовіддачею і бажанням боролися буквально за кожен забитий м’яч.

«Команді-новачку» було складно протистояти іншим футбольним командам, котрі вже брали участь у подібних турнірах. Перемоги здобути їм, на жаль, не вдалося. Як зізналися самі діти, якщо будуть тренуватися та грати у команді у такому складі, то мають всі шанси поборотися за кубок наступного разу.

Організатори турніру за хорошу спортивну гру нагородили переможців кубками, медалями та грамотами. Окрім цього, кращі гравці турніру матимуть змогу взяти участь у спортивному святі, що незабаром відбудеться за участю зірок спорту Василя Вірастюка та Андрія Котельника у Львові. Як пообіцяв Михайло Шмігельський, на спортивне дійство до Львова вирушать і учасники команди дітей-правопорушників.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника відділу зі

взаємодії з громадськістю

Стрийського МВ ГУМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ