В Житомирській області соціальний захист найменш захищених верств населення – пріоритетне завдання держави

В Житомирській області соціальний захист найменш захищених верств населення – пріоритетне завдання держави

29.08.13 08:20 0 817
За будь-якої економічної ситуації держава ніколи не відмовляла в допомозі найменш захищеним громадянам, сім’ям з дітьми, інвалідам та малозабезпеченим сім’ям.

У Державному бюджеті України на 2013 рік на виплату державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям передбачена субвенція на загальну суму 1 298,8 млн. грн.

Протягом січня-липня поточного року в області державні види допомоги отримали 108,6 тис. родин з дітьми, 6,9 тис. малозабезпечених сімей, а також 16,0 тис. інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів на загальну суму 720,9 млн. грн.

Завдяки своєчасному надходженню коштів з державного бюджету виплата зазначених вище видів державної допомоги проведена в повному обсязі в установлені терміни, заборгованості з виплати немає.

Одночасно досить відчутною і суттєвою підтримкою для сімей з низькими доходами, як і інші державні допомоги, є Програма житлових субсидій, яка гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від зміни вартості послуг, та пільги.

Для фінансування Програми житлових субсидій області передбачено субвенції у сумі 63,5 млн. грн. (в тому числі на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 46,3 млн. грн.; для придбання скрапленого газу та твердого палива – 17,2 млн. грн.).

За станом на 1 серпня 2013 року субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг скористалися понад 30,0 тис. сімей на суму 23,8 млн. грн. Організаціям, що надають житлово-комунальні послуги, перераховано 32,0 млн. грн. (з них 9,9 млн. грн. на погашення кредиторської заборгованості минулого року). Середній розмір субсидії на житлово-комунальні послуги становить 142,44 грн.

Із зниженим розміром витрат на оплату житлово-комунальних послуг за рахунок їх економії з початку року призначено субсидію 2,8 тис. сімей.

Крім того, з початку року 2,6 тис. сім’ям, які потребували соціальної підтримки, призначено житлові субсидії, як виняток, за рішенням комісій при райміськвиконкомах.

Субсидію на придбання твердого палива і скрапленого газу призначено 15,5 тис. сім’ям на загальну суму 9,6 млн. грн. Середній розмір субсидії на тверде паливо і скраплений газ складає 621,91 грн. Отримали субсидію готівкою 5,8 тис. сімей на загальну суму 3,6 млн. грн.

У липні поточного року житлову субсидію отримали 4,3% сімей області, або кожна 23 сім’я.

Протягом січня-липня 2013 року за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам надано пільг населенню області на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива, послуг зв’язку, пільгового проїзду, тощо на загальну суму 159,9 млн. грн.

Зокрема за рахунок відповідних субвенцій органами праці та соціального захисту населення надано допомогу у проведенні капітального ремонту власних жилих будинків (квартир) 35 особам на загальну суму 205,9 тис. грн., забезпечено закупівлю путівок для санаторно – курортного лікування 253 ветеранів війни на загальну суму 983,1 тис. грн. та встановлення квартирних телефонів 253 ветеранам війни та постраждалим від аварії на Чорнобильської АЕС на загальну суму 16,8 тис. грн., а також 67,4 тис. домогосподарствам області нарахована пільга для придбання твердого палива і скрапленого газу в готівковій формі на загальну суму 37,3 млн. грн.

За звітний період 1616 малозабезпеченим громадянам області надано матеріальну допомогу за рахунок коштів державного та обласного бюджетів на загальну суму 619,6 тис. грн. (365 чол. – 159,2 тис. грн. – державний бюджет; 1260 чол .- 460,4 тис. грн. .- обласний бюджет).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ