Росія: військова операція в Сирії загострить ситуацію в регіоні

Росія: військова операція в Сирії загострить ситуацію в регіоні

29.08.13 08:50 0 809
Росія вкотре застерігає від військового втручання в Сирію. Як заявили в Міністерстві закордонних справ Росії, операція призведе до дестабілізації в країні і на Близькому Сході. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням, про це йшлося під час телефонної розмови між російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і посланцем ООН з питань Сирії Лахдаром Брагімі.

Представники деяких західних держав заявили, що готові до можливої військової операції в Сирії через імовірне застосування хімічної зброї минулого тижня в передмісті Дамаска, в якому повстанці звинувачують урядові сили.

Напередодні віце-президент США Джо Байден заявив, що «немає сумніву» в тому, що сирійські урядові війська застосували хімічну зброю для вбивства сотень цивільних жителів.

«Президент Обама і його команда з національної безпеки, всі ми перебуваємо в тісному зв’язку з іноземними партнерами. Президент вважає, і я вважаю, що ті, хто застосував хімічну зброю проти беззахисних чоловіків, жінок і дітей, мають бути притягнуті до відповідальності», – наголосив Байден.

Сирійський уряд заперечує ці звинувачення, його підтримують Росія і Китай.

експерти ООН з хімічної зброї мають знову почати збирати докази імовірного застосування отруйного газу. Їхнє розслідування призупиняли після того, як в понеділок експерти потрапили під обстріл снайпера.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ