Хмельниччина:

Хмельниччина: "Народна ініціатива" в дії

29.08.13 08:10 0 962
Створення закладами освіти належних умов для забезпечення сталого навчально-виховного процесу – це ті завдання, котрі стоять перед місцевими органами виконавчої влади та її відповідними структурними підрозділами.

У червні 2013 року жителі с.Зарічанка Чемеровецького району під час проведення сходу села у рамках проекту «Народна ініціатива» піднімали питання щодо ремонту приміщення ЗОШ І-ІІІ ступенів із заміною вікон у класних кімнатах та коридорах. Минулого року будівля школи постраждала внаслідок буревію. Стихією було пошкоджено дах, як наслідок – намокла стеля та стіни класних кімнат і коридорів третього поверху. Тоді з обласного бюджету оперативно на ремонт даху було виділено 397 тис. грн. Завдяки активно організованим владою та дирекцією школи ремонтним роботам у стислі строки покрівлю школи було замінено. Залишалося проблемою проведення ремонту коридору третього поверху, так як у класних кімнатах за підтримки відділу освіти та батьків косметичні ремонтні роботи були проведені.

Нещодавно під час робочої поїздки на Чемеровеччину голова обласної державної адміністрації Василь Ядуха побував у селі Зарічанка з метою аналізу стану підготовки даного закладу до початку нового начального року. Василь Степанович оглянув приміщення після проведення реставраційних робіт, поспілкувався із колективом вчителів та батьків. Представники сільської громади озвучили проблему щодо внутрішнього ремонту третього поверху приміщення школи. Очільник області підтримав їхню ініціативу та пообіцяв педагогам закладу та територіальній громаді населеного пункту втілити у життя їхню пропозицію. В результаті ще 50 тис грн. були виділені на відновлення належного вигляду школи.

Відразу підрядна організація приступила до реалізації даного завдання. На робочою бригадою проведено шпаклювання стін, пофарбовано підлогу та проведено заміну 36 вікон на метало-пластикові. Окрім того завершені роботи щодо встановлення навколо вищеназваної школи металевого паркану загальною вартістю 37 тис.грн. Це питання також було озвучено мешканцями села на зборах громадян і реалізовано в рамках проекту «Народна ініціатива». Надало спонсорську допомогу та допомогло робочою силою ТОВ «Оболонь - Агро», керівництво якого посприяло у вирішенні цього питання.

Таким чином, спільними зусиллями Зарічанська громада за підтримки голови облдержадміністрації змогла втілити в життя власні ініціативи. Жителі Чемеровеччини ще раз переконалися, що представники виконавчої влади усіх рівнів готові підтримати та допомогти у реалізації їх починань.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: відбувся ІІ-й етап конкурсу ...

КОМЕНТАРІ