Василь Ядуха: Загальноосвітні школи Хмельниччини до навчального року готові

Василь Ядуха: Загальноосвітні школи Хмельниччини до навчального року готові

29.08.13 08:05 0 1036
Як реалізовується в області завдання Глави держави щодо модернізації освіти та підготовки до нового навчального року голова облдержадміністрації особисто ознайомився під час робочого візиту у Шепетівський та Славутський райони. Зокрема, він відвідав Ленковецькі ЗОШ та дошкільний навчальний заклад «Калинонька» та Старокривинський НВК.

«Усі школи області вчасно розпочнуть новий навчальний рік. 96% шкіл вже отримали паспорти готовності. Решта 4% - це ті, де на завершальній стадії облаштування внутрішніх санвузлів, заміна кількох метрів перекриття тощо», - наголосив Василь Ядуха, перебуваючи у Ленковецькій школі.

Оглядаючи навчальні класи, спортзал, умови для навчання дітей, очільник краю високо оцінив якість підготовчих робіт. «Хотілося б, щоб наші школи зустріли дітей так, як Ленковецька школа Шепетівського району. 1969 року цей навчальний заклад почав працювати, і знаходиться нині у відмінному стані. Запорука успіху - єднання батьків, дирекції школи, місцевого господарства, сільської та районної влади довкола ідеї створити справді комфортні умови для навчання дітей. Починаючи від зразкового духового оркестру до охоплення дітей харчуванням, підвезення дітей шкільним автобусом… Абсолютно все тут відповідає вимогам сучасності», – сказав голова, спілкуючись з педагогічними працівниками.

Принциповим питанням, за словами Василя Ядухи, залишається облаштування шкіл внутрішніми санвузлами. Тільки за два роки введено в дію більше 500. Триває робота в трьох районах, де ще облаштовують 24 вбиральні.

«У новому навчальному році буде забезпечено 100% підвезення учнів та педагогічних працівників. На сьогоднішній день автобусний парк нараховує 371 одиницю, і вже 18 автобусів нині йдуть на заміну старим. Програма «Шкільний автобус» буде продовжуватися», - зазначив голова адміністрації. Він також запевнив, що усі діти будуть забезпечені гарячим харчуванням.

«Потрібно творчість і бажання усіх на місцях, щоб розвивати і оновлювати матеріально-технічну базу. Я дякую педагогам, батькам, керівникам бізнесу, які діють за принципом державно-приватного партнерства. Це люди, які не стоять осторонь вирішення проблем закладів освіти», - зазначив він і передав у користування школі 5 дошок. У свою чергу, викладачі презентували гостям мед з власного шкільного господарства.

Оглядаючи умови, у яких виховуються діти у садочку «Калинонька» Василь Ядуха відзначив: «Тут відчувається рука господарів. Для дітей створені усі належні умови, харчування відмінне. Спортивно-ігровий майданчик на вулиці сприяє фізичному розвитку дітей». Він зазначив, що в області постійно працюють над розширенням мережі дошкільних навчальних закладів. Планується, що у цьому році буде відкрито 38 додаткових груп і 6 садочків.

Василь Ядуха у заклад приїхав не з порожніми руками – привіз морозильну камеру, яка так потрібна, аби зберігати фрукти, вирощені у власному господарстві.

Старокривинський НВК почав свою діяльність у 1950 році. «Проблематику даної школи, якій уже 63 роки, знаю. Тут протікав дах, існувала загроза обвалу. вона приведена у належний стан. Минулого року з обласного бюджету виділено 400 тисяч гривень, щоб перекритий дах, окремо 150 тисяч гривень пішло на заміну опалення. Ми і надалі триматимемо руку на пульсі, допомагатимемо, адже галузь освіти – пріоритет у нашій роботі. Потрібно ще докласти сил педагогічному колективу та батькам і попрацювати над благоустроєм», - сказав Василь Ядуха, спілкуючись з педагогічним колективом та батьками учнів НВК. Директорові передав сертифікат на шкільні дошки, а дошкільнятам – вихованцям дитячого садочка, що функціонує на базі школи – м’ячі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ