Цьогоріч бізнес-актив Хмельниччини підвищив сплату податку на прибуток підприємств на 14 мільйонів гривень

Цьогоріч бізнес-актив Хмельниччини підвищив сплату податку на прибуток підприємств на 14 мільйонів гривень

29.08.13 08:42 0 829
З початку року до казни держави надійшло 169 мільйонів гривень з податку на прибуток підприємств, проти 155 мільйонів торік.

«Перш за все така позитивна бюджетна динаміка стала результатом новацій у фінансовому правовому полі, а саме: запровадженню авансової сплати податку на прибуток великим бізнесом. Наступним законодавчим кроком на шляху зміцнення економічної могутності держави та упередження неконтрольованого витоку капіталів до офшорних зон та низькоподаткових юрисдикцій стане закон про трансфертне ціноутворення, що набуває сили з 1 вересня нинішнього року», – відзначає начальник регіонального представництва Міндоходів Володимир Михалчич.

Нові правила передбачають контроль за ціноутворенням по операціях, що відбуваються на міжнародній арені з резидентами всіх країн, де, власне, рівень податку на прибуток мінімум на 5 відсотків нижчий, ніж в Україні, та з компаніями, які зареєстровані у офшорах.

Також у новаціях до Податкового кодексу закріплені норми щодо контролю за операціями між пов’язаними особами на внутрішньому ринку держави з урахуванням того, що моніторитимуться лише ті підприємства, які задекларували збитки за попередній рік або ж користуються податковими пільгами.

Аби зробити процес імплементації новозмін максимально комфортним для підприємницького активу, представникам бізнесу не потрібно буде вести окремий бухгалтерський облік для цілей контролю за трансфертним ціноутворенням, адже вони матимуть можливість визначати показники рентабельності на вибір – за національними чи за міжнародними стандартами бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Павлов вирішив, що ...

КОМЕНТАРІ