У Львівській області отримати бюджетне відшкодування з податку на додану вартість можна шляхом оформлення фінансових векселів

У Львівській області отримати бюджетне відшкодування з податку на додану вартість можна шляхом оформлення фінансових векселів

29.08.13 08:31 0 834
03 серпня 2013 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо фінансових векселів» від 04.07.2013 року №407-VII, згідно з яким платники податку на додану вартість, які декларують бюджетне відшкодування з цього податку, мають можливість отримати таке відшкодування шляхом оформлення фінансових казначейських векселів. Видача фінансових казначейських векселів в рахунок бюджетного відшкодування ПДВ платникам податків буде здійснюватися органами Державного казначейства України на підставі відповідних висновків територіальних органів Міністерства доходів і зборів лише до 1 січня 2014 року.

Платники податку на додану вартість можуть самостійно визначати у якій формі вони хочуть отримати бюджетне відшкодування - коштами на особовий рахунок платника чи векселями.

Що стосується автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ, то воно здійснюватиметься лише грошовими коштами. Бюджетне відшкодування ПДВ із використанням векселя проводиться лише для платників податків, що не отримали право на автоматичне бюджетне відшкодування.

Строк обігу таких векселів триватиме до 5 років з дохідністю 5% річних. Сума ПДВ, що підлягає відшкодуванню з бюджету, буде поділена на рівні частини, на кожну з яких оформляється окремий вексель зі строком платежу в один, два, три, чотири і п'ять років. Виплата доходу за векселями відбуватиметься у момент пред'явлення векселів до сплати органу Держказначейства.

Платники податку мають право здійснювати сплату будь-якого узгодженого грошового зобов'язання, що сплачується до Державного бюджету України, шляхом пред'явлення для сплати фінансового казначейського векселя, але не раніше настання строку платежу, визначеного у векселі. Таке пред'явлення векселя прирівнюється до сплати суми податку до Державного бюджету шляхом перерахування коштів з рахунка платника податку на бюджетний рахунок.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Без реформування ...
Наступна новина: Геннадій Темник: Споживання ...

КОМЕНТАРІ