Чернігівський пологовий будинок відзначив 50-річчя

Чернігівський пологовий будинок відзначив 50-річчя

29.08.13 09:50 0 961
Колектив Чернігівського пологового будинку відзначив 50-річний ювілей із часу заснування медзакладу. З цієї нагоди в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка пройшли урочисті збори.

Колектив та головного лікаря пологового будинку Василя Гусака зі святом привітали керівники області та міста – в.о. заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Юрій Музика, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Зокрема, міський голова підкреслив, що пологовий будинок, хоч і має статус міського, але належить до провідних обласних медичних закладів, адже серед його пацієнток понад 40% складають саме мешканки районів Чернігівщини. "За півстоліття для понад 150 тисяч чернігівців є адреса по вулиці 1-го Травня, де розпочалося життя", - сказав О.Соколов. Також керівник міста відзначив високу кваліфікацію працівників пологового будинку, які нині використовують у своїй професійній діяльності новітні перинатальні технології.

Довідка: Пологовий будинок у Чернігові на 200 ліжок із жіночою консультацією по вулиці Пирогова відкрився у 1963 році. Першим головним лікарем закладу став акушер-гінеколог Сергій Богдан. Через 20 років, у 1983 році, за кошти всесоюзного суботника був збудований сучасний корпус пологового будинку із жіночою консультацією на вулиці 1-го Травня.

Чернігівський пологовий будинок належить до медичних закладів вищої акредитаційної категорії, розрахований на 210 ліжок. У ньому працюють 550 співробітників, у тому числі 110 лікарів.

У 2012 році у пологовому будинку народилося майже 4,5 тис. дітей (у тому числі 52 двійні та 1 трійня), у І півріччі 2013 року – 2006 малюків.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ