У Рівненській області звільнений умовно-достроково знову вчинив злочин

У Рівненській області звільнений умовно-достроково знову вчинив злочин

29.08.13 08:33 0 1030
Свій злочинний шлях Богдан розпочав ще в 15 років. У 2005 році за крадіжки його засуджено до позбавлення волі строком на 2 роки. Тоді підлітка передали під нагляд матері, сподіваючись, що хлопець стане на шлях виправлення та не візьметься за старе. Однак після того молодик за грабежі, поєднані з насильством, та шахрайство двічі поставав перед судом, за що на кілька років потрапив у тюрму. Торік у червні Рівненський районний суд виніс постанову про звільнення 22-річного Богдана умовно-достроково. Йому залишалося півтора року до закінчення терміну ув’язнення. Чоловік на волі довго не пробув…

Уже у вересні молодик у черговий раз потрапив у поле зору правоохоронців. Богдан, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, неподалік одного з диско-барів Рівного вчинив грабіж. Він, погрожуючи насильством, відібрав у 19-річного Олександра, жителя обласного центру, мобільний телефон, гаманець зі 120 гривнями та банківськими кредитними картками.

— У той день Богдан із двома знайомцями відпочивав в одному з кафе, що розміщене у сусідстві з диско-баром на вулиці Київській, — розповів Олександр Харечко, старший прокурор прокуратури м. Рівне, який підтримував державне обвинувачення в суді. — Коли Богдан залишився сам, познайомився з Олександром, який також пив пиво. Коли хлопці вийшли на вулицю, чоловік, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, почав погрожувати Олександру фізичною розправою, відібрав мобільний телефон, гаманець з грішми, зняв з кредитної картки кілька десятків гривень. Після цього пішов розважатися до диско-бару, а мобільний телефон наступного дня здав до ломбарду.

Нещодавно у Рівненському міському суді було проголошено вирок у цій справі. Богдана визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством), йому призначено покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури м. Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ