У Рівненській області прихована заробітна плата – донарахований податок на доходи фізичних осіб

У Рівненській області прихована заробітна плата – донарахований податок на доходи фізичних осіб

29.08.13 08:22 0 915
Одним із стратегічних напрямів роботи територіальних органів Міндоходів є надання високоякісних сервісних послуг громадянам та підприємцям, впровадження нових електронних послуг і вдосконалення старих.

Зокрема, під час зустрічі фахівців ДПІ у м. Рівному Головного управління Міндоходів у Рівненській області з підприємцями обласного центру розглядались питання щодо змін в адмініструванні податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, подання звітності про використання РРО в електронному вигляді, впровадження нових сервісів Міндоходів. Також увага присутніх була звернута на своєчасність та повноту сплати податків до бюджетів усіх рівнів, легалізації найманих працівників.

Як зазначив заступник начальника інспекції Валентин Герман, на чимало роботодавців ігнорують виплату гарантованого рівня мінімальної заробітної плати та не декларують оплату праці, виплачуючи «тіньові» заробітки. В таких випадках слід пам'ятати, що заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» – це тимчасове благо, яке має негативні наслідки як для роботодавців, так і для найманих працівників. Тому працівниками ДПІ у м. Рівному приділяється значна увага виявленню схем та механізмів невиплати заробітної плати, погашенню заборгованості із її виплати, дотриманню працедавцями вимог чинного законодавства при використанні праці найманих робітників. Як результат такої роботи – лише з початку поточного року порушникам донараховано майже 4 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: делегація від ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ