У Росії виникли зауваження до білоруського молока

У Росії виникли зауваження до білоруського молока

29.08.13 08:23 0 821
У російської санітарної служби є зауваження до якості молочної продукції, яка надходить на ринок Росії з Білорусії. Про це повідомив керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Тільки в Московській області було обстежено 240 зразків білоруської молочної продукції. З них 72 зразка, або 30%, не відповідали показникам якості та безпеки», – сказав голова Росспоживнагляду.

Він висловив надію, що білоруська сторона вживе заходів у відповідності з тими домовленостями, які були досягнуті на початку серпня, під час візиту до Москви білоруської делегації. За словами голови Росспоживнагляду, в регіонах, які є основними споживачами білоруської продукції, насамперед молочної, його відомство за останній час реєструвало факти продажу продукції, що не відповідає статті 36 Технічного регламенту на молоко і молочну продукцію.

За його словами, з 83 досліджених зразків солодкого вершкового несолоного масла зниженої жирності 39 не відповідали вимогам щодо жирового складу. З дев’яти проб питного пастеризованого молока в споживчій тарі дві проби не відповідали вимогам з мікробіології.

Онищенко додав, що, незважаючи на «позитивну динаміку відносин з Білорусією у сфері забезпечення якості та безпеки харчових продуктів, російська сторона висловлювала своє занепокоєння».

У 2009 році Росія запровадила заборону майже на всю білоруську молочну продукцію. Причина – недотримання білоруськими виробниками нового російського технічного регламенту на молоко. Пізніше заборону було знято.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житель Львова висловив ...
Наступна новина: Де Ла Хойя: Альварес ...

КОМЕНТАРІ