На Полтавщині міліція знайшла дівчинку, яка заблукала в лісі

На Полтавщині міліція знайшла дівчинку, яка заблукала в лісі

29.08.13 10:24 0 957
Була вже майже північ, коли знесилені від пошуків батьки звернулися до міліції. Ще по обіді 9-річна Влада пішла гуляти зі своїм маленьким 4-річним другом на дитячий майданчик. Але потім малечу вже ніхто не бачив.

Близько 23-ї години до чергової частини Новосанжарського райвідділу міліції зателефонувала знервована мама маленького Вови, яка повідомила, що зник її син зі своєю подружкою. Батьки обох дітей спочатку кинулися шукати їх самотужки, але результатів це не дало.

Знаючи, що неподалік величезні лісові масиви, глибока річка Ворскла, начальник міліції Новосанжарщини Сергій Махно відправив на пошуки зниклих майже весь особовий склад міліції. У пізню годину на допомогу правоохоронцям долучилося місцеве населення, працівники лісового господарства, мисливці. Всі добре розуміли, що не можна втрачати ні секунди, адже з малими Вовою та Владою могло трапитись все що завгодно.

І тут, вкотре обходячи вулиці села, міліціонери побачили наляканого хлопчика, який тремтів від страху. Спочатку Вова не міг сказати ні слова, але потім все ж розповів правоохоронцям що все-таки сталося. Виявляється, гуляючи з Владою, вони вирішили піти до річки через ліс. Але там діти побачили величезну чорну собаку, яка їх дуже налякала. Тікаючи від пса, малята розбіглись у різні сторони, втратили один одного та заблукали. Все ж, 4-річний герой не розгубився в темряві лісу і знайшов дорогу додому.

Знаючи ситуацію, тепер міліціонерам стало більш зрозуміло де шукати Владу. І ось, на околиці лісу, оперуповноважений сектору карного розшуку Сергій Киричок знайшов дівчинку. Боса та бліда, дівчинка плакала, тремтіла від холоду і страху. Міліціонер забрав Владу з лісу та відвіз до мами.

– Я роззулась і йшла по траві, щоб мої кроки не почула зла собака, - все що на той момент змогла сказати Владислава. Проте побачивши багато людей у формі, рідну маму, а головне – втраченого маленького друга, дівчинка заспокоїлась та поїхала додому.

Зараз маленькі товариші почувають себе добре та спокійно, знову хочуть гратися та гуляти разом, але поки що їх далеко не відпускають. А батьки щиро вдячні міліціонерам за оперативність та величезну підтримку у пошуках малят.

– Ми вже не знали, що думати, де шукати, ми були знесилені і якби не міліція, не їх швидка реакція, лише Бог знає щоб могло трапитися з нашими дітьми, – говорить Яніна, мати Влади.

Тим часом правоохоронці закликають батьків контролювати дозвілля своїх дітей, змалечку навчати їх правилам безпечної поведінки та безпечного відпочинку. Крім того, необхідно пам’ятати, що в разі, коли з вашою дитиною трапляється подібна ситуація – потрібно негайно телефонувати до міліції, адже оперативність – один із головних складових успішного розшуку дитини.

ВЗГ УМВС України

в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ