Запорізькі міліціонери зробили

Запорізькі міліціонери зробили "Літо" безпечним

29.08.13 13:25 0 891
Закінчується пора літніх канікул, а разом з нею добігає фінішу й комплекс загальнодержавних оперативно-профілактичних заходів «Літо-2013». І хоча для співробітників запорізької міліції цей період видався дійсно спекотним, результати варті докладених зусиль. Достатньо навести лише одну цифру: у поточному році кількість кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми, майже вдвічі менша, ніж у минулому.

Подібний результат є наслідком комплексної повсякденної роботи на багатьох напрямках. Ще у 2010-му році начальником ГУМВС України в Запорізькій області Володимиром Сербою було окреслено коло пріоритетних завдань по профілактиці підліткової злочинності. Постійна увага приділяється недопущенню продажу підліткам алкогольних та тютюнових виробів, втягненню неповнолітніх у пияцтво, тощо.

За період з 25 травня по 23 серпня поточного року працівниками ОВС області складено 154 адміністративних протоколи стосовно працівників торгівлі, котрі, ігноруючи чинне законодавство та здоровий глузд, продавали алкоголь та тютюн підліткам. Всього ж з початку року складено 325 таких протоколів. За поданнями міліціонерів вже анульовано 37 торгівельних ліцензій на продаж підакцизних товарів.

Аби запобігти бездоглядності та іншим негативним явищам у дитячому середовищі, начальником обласного ГУМВС Володимиром Сербою за кожним з 53 дитячих оздоровчих закладів, розташованих на території Запорізької області, було закріплено одного з керівників галузевих служб та підрозділів ГУМВС. Правоохоронці провели роботу й з вихователями оздоровчих закладів щодо необхідності дотримання ними етичних норм під час спілкування з підлітками.

Враховуючи, що відлуння війни ще нагадує про себе небезпечними знахідками на кшталт мін та снарядів, співробітники запорізької міліції провели ряд профілактичних заходів, спрямованих на ознайомлення підлітків із зовнішнім виглядом вибухонебезпечних речей та правилами поведінки у випадку їх знаходження. Для дітлахів були організовані виступи спеціалістів вибухотехніків та працівників кінологічної служби.

Не залишилися без уваги й ті підлітки, яких доля колись штовхнула на хибну стежину. На теперішній час на обліку підрозділів кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в Запорізькій області перебуває понад триста неповнолітніх. З цими «важкими» дітьми також проводиться постійна профілактична робота. Підлітків залучають до участі у культурному житті суспільства, спортивних змаганнях, виховують у них повагу до духовних традицій українського народу, до славетних сторінок історії нашої держави.

Яскравим прикладом може служити проведення чергового фестивалю самодіяльної художньої творчості засуджених неповнолітніх «Червона калина», який нещодавно відбувся у Мелітопольській виховній колонії для неповнолітніх дівчат. І потрібно зазначити, що постійна увага та чуйність з боку міліціонерів до підлітків, які вже мали проблеми з законом, дозволила скоротити кількість рецидивних проявів серед них майже на 75% у порівнянні з минулим роком.

Підсумки загальнодержавних оперативно-профілактичних заходів «Літо-2013» будуть підведені у вересні. Але вже зараз можна впевнено сказати, що завдяки копіткій повсякденній праці людей у міліцейській формі літній відпочинок маленьких мешканців Запорізької області та гостей регіону був максимально безпечним.

ВЗГ ГУМВС України

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ