Великобританія проситиме підтримки ООН у захисті цивільних в Сирії

Великобританія проситиме підтримки ООН у захисті цивільних в Сирії

29.08.13 14:44 0 973
Великобританія проситиме підтримки Ради безпеки ООН щодо «вживання всіх необхідних заходів для захисту цивільного населення» Сирії після ймовірної хімічної атаки в цій країні, від якої загинули сотні людей. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Британський прем’єр Девід Камерон на своїй сторінці в Twitter заявив, що резолюцію озвучать на засіданні Ради безпеки пізніше .

Посланець ООН з питань Сирії Лахдар Брагімі в Женеві заявив, що будь-якого військова активність щодо Сирії повинна мати санкцію ООН.

Водночас генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун наголосив, що експертам організації, які розслідують ймовірне застосування хімічної зброї в передмісті Дамаска, треба «дати час на виконання цієї роботи».

«Лише за кілька днів після атаки вони зібрали цінні зразки і опитали постраждалих і свідків. Команді потрібен час. Тут у Палаці миру (Гаага – ред.) давайте скажемо – дайте шанс миру. Дайте шанс дипломатії. Перестаньте битися і почніть переговори», – сказав генсекретар ООН.

експерти ООН з хімічної зброї відновили збір доказів імовірного застосування отруйного газу в Сирії. Їхнє розслідування призупиняли після того, як в понеділок експерти потрапили під обстріл снайпера.

Напередодні віце-президент США Джо Байден заявив, що «немає сумніву» в тому, що сирійські урядові війська застосували хімічну зброю для вбивства сотень цивільних жителів.

Сирійський уряд заперечує ці звинувачення, його підтримують Росія і Китай.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Білорусі звільнили ...
Наступна новина: Алея скульптур уже милує ...

КОМЕНТАРІ